Správy

Jesenní majstri – IV. liga JV (2. časť)

Marián Červenka|11. feb 2020 o 17:15

TJ Imeľ

(Zdroj: TJ Imeľ, Autor: TJ Imeľ)

Zimnú prestávku naprieč súťažami ZsFZ vyplníme osemdielnou sériou článkov, ktoré budú počas februára mapovať všetkých jesenných mužských majstrov na západnom Slovensku. Po najvyššej krajskej súťaži prechádzame do štvrtej ligy, konkrétne tej juhovýchodnej, ktorú vedie TJ Imeľ.

Futbalový klub z obce, ktorá leží v okrese Komárno a v Nitrianskom kraji, patrí v posledných sezónach k najlepším mužstvám IV. ligy juhovýchod. „Počas letnej prestávky došlo k zmene na trénerskom poste. Roba Ježa vystriedal ambiciózny Milan Pavlovič. Po minuloročných skúsenostiach, keď sme postupne obsadili štvrté, druhé a tretie miesto, sme chceli v lete najmä rozšíriť káder. Hlavne príčinou zranení nás jeho nedostatočná šírka v mnohých zápasoch pripravovala o množstvo bodov a tie nám v závere chýbali. Pred ročníkom 2019/2020 sme sa posilnili o 4 hráčov. Chalani skvele zapadli do kolektívu. Naďalej sa ale snažíme pracovať s domácimi hráčmi, i keď na tejto úrovni to už nie je také jednoduché,“ vysvetľuje na úvod šéf klubu Michal Bacigál. Všetky tieto zmeny vyšli náramne v Imeli v priebehu polovice sezóny, pretože po pätnástich stretnutiach vedú zverenci Milana Pavloviča tabuľku pred Veľkými Lovcami o osem bodov. „S jesennou časťou sme v klube všetci maximálne spokojní. Síce sa vždy dá viac, no musíme byť realisti. Mužstvo sme v lete vhodne doplnili mladými perspektívnymi hráčmi a tým zvýšili konkurenciu na určitých postoch. Je to jeden z aspektov, že sa momentálne nachádzame na prvej pozícii. Postavenie ani náhodou nepreceňujem, jednoznačne máme čo zlepšovať. Verím, že v Imeli sme spoločne začali raziť správnu cestu,“ hovorí tréner Milan Pavlovič. 

Milan Pavlovič môže odovzdávať svojím zverencom cenné skúsenosti. V drese Senice a Zlatých Moraviec odohral v najvyššej lige vyše 80 zápasov
Milan Pavlovič môže odovzdávať svojím zverencom cenné skúsenosti. V drese Senice a Zlatých Moraviec odohral v najvyššej lige vyše 80 zápasov (Zdroj: futbalportal.net, Autor: futbalportal.net)

Lídra IV. ligy počas jesennej časti zdobila solídna bilancia jedenástich víťazstiev, dvoch remíz s celkami Šurany, Tovarníky a iba dvoch prehier s Dvormi nad Žitavou a Štúrovom. „Vstup do sezóny nám vyšiel, keď sme zvládli dva domáce derby zápasy s Nesvadmi a Kolárovom. Naopak, kritický musím byť k vonkajším duelom, hlavne k zápasu v Dvoroch, kde sme totálne vybuchli. Postupne sme sa viac zamerali na detaily a v podstate sme potrebovali ešte trošku času na seba či na systém. Od tohto momentu sme potiahli 10 zápasov bez prehry a naše výkony sa postupne zlepšovali, pričom pred vlastnými divákmi sme nestratili ani bod, vyhrali sme všetkých 8 zápasov so skóre 31:3. Najlepší výkon podali chlapci s Vlčanmi, kde sme doslova excelovali a bola radosť sledovať výkon mužstva. Hoci si brankár Tomáš Balogh udržal sedemkrát čisté konto, chcem vyzdvihnúť celý kolektív hráčov spolu so šéfom p. Bacigálom. Jednoducho každého, ktorý sa podieľa na fungovaní nášho úspechu,“ uvádza 39-ročný kormidelník. Prípravné obdobie začalo v klube z juhu Slovenska 8. januára. Imeľ má momentálne za sebou štyri prípravné stretnutia. Na úvod remizovali Pavlovičovci s rezervou Zlatých Moraviec 1:1 a rovnaký výsledok svietil na tabuli aj v dueli proti Novým Zámkom. Ďalšie dva zápasy sa už jesenní majstri IV. ligy JV tešili z víťazstiev nad Kalnou a Marcelovou. „V priebehu dvoch mesiacov plánujeme odohrať sedem prípravných zápasov, väčšinou s mužstvami z III. ligy. Nevylučujeme možnosť prípadného spestrenia zimného obdobia v podobe menšieho sústredenia. V podstate sa budeme pripravovať štandardne v domácich podmienkach. Máme k dispozícii tréningové ihrisko, halu a multifunkčné ihrisko,“ nechal sa počuť Pavlovič.

Imeľ ťaží zo skvelého kolektívu
Imeľ ťaží zo skvelého kolektívu (Zdroj: TJ Imeľ, Autor: TJ Imeľ)

„Z mužstva odchádza do vyššej súťaže Igor Obert. Káder máme stabilizovaný a hráčov dostatok, takže iné pohyby smerom dnu ani von by nemali byť. Po dlhom zranení sa vracia Roger Csontos a tiež postupne zapojíme aj našich mladých dorastencov. Skôr sa budeme koncentrovať na ešte väčšie utuženie, ako aj súhru celého tímu,“ dodáva niekdajší ligový hráč a po ňom uzatvára Michal Bacigál: „Čaká nás nesmierne ťažká jar. Každý sa na nás bude chcieť vytiahnuť a súperi body určite len tak nedarujú. Na začiatku odohráme hneď z prvých štyroch kôl tri zápasy vonku. Musíme sa sústrediť iba na naše výkony a ísť od zápasu k zápasu. Chceme hrať naďalej atraktívny futbal a baviť našich verných fanúšikov. O postupových ambíciách sa nehovorí, čaká nás veľa  práce. Súťaž máme skvele rozbehnutú, a keď sa podarí, radi by sme ju aj vyhrali.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: