Správy

Hetrik Vavruša, Hlohovec i Levice čarujú. Hurbanovo bez bodu, vo Dvoroch padli Trstice

Marián Dragúň|27. mar 2023 o 09:00

V troch najvyšších krajských súťažiach dospelých je futbalová jar v plnom prúde a opäť nechýbajú ani prekvapujúce výsledky.

Jasl. Bohunice potrápili lídra, Kozárovce vezú prvý jarný bod, Gabčíkovo i Hurbanovo naprázdno 

Majstrovstvá regiónu - IV. LIGA MEVA 

V sobotu si pripísal tretí trojbodový zápis odvetnej časti líder najvyššej krajskej súťaže z Lehoty pod Vtáčnikom. Potrápil ho však starý známy konkurent z vlaňajška Jaslovské Bohunice, ktorý prehral až po pokutovom kope Mbekezeli Manziniho v 57. minúte. Vo vypätom šlágri potom arbiter poslal na tribúnu kouča domácich Igora Slezáka, ktorému ukázal červenú kartu. Vráble sa celý prvý polčas držali na pôde druhých Lednických Rovní, ale po zmene strán ich hetrikom skolil Damian Vavruš, ktorý je po nedeli druhým najlepším strelcom celej súťaže. Zdá sa, že po víťazstve 3:0 bude Crystal vážnym prenasledovateľom prvej Lehoty pod Vtáčnikom. To aj preto, že jesenný vicemajster Gabčíkovo prehral rozdielom triedy v Gbeloch (4:1), ktoré nestratili v odvetách proti mužstvám z hornej polovice tabuľky zatiaľ ani bod. Naopak, Hurbanovo po januárovej nečakanej výmene trénera na prvý jarný bod stále iba čaká, keď v nedeľu prehralo 2:0 v Leviciach. Práve Levičania - napriek zimným odchodom - sú v odvetách zatiaľ stopercentní. Trebatice nešetrili poslednú Marcelovú (8:0), ktorá prehrala všetky tri stretnutia so skóre 0:13. Boleráz si poradil s Imeľom a za prvé jarné víťazstvo (2:1) si po dvoch remízach pripísal tri body. Tie sa však delili v Kolárove, kde remizovali Kozárovce 1:1, pre ktoré je to prvý jarný bod. Predposlednej Nitre pribudli existenčné problémy, ale po domácom zápase s Patou iba jeden bod (2:2). Pata si tak pripísala tretí remízový rezultát v troch jarných kolách. Poradie kanonierov vedie 14-gólový Daniel Drienovský z Kozároviec. 

Tréner OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom Igor Slezák (vpravo) dostal červenú kartu a v budúcom kole v Gabčíkove zostane na lavičke asistent Dušan Oravec. Foto: OFK Baník Lehota p./Vt.
Tréner OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom Igor Slezák (vpravo) dostal červenú kartu a v budúcom kole v Gabčíkove zostane na lavičke asistent Dušan Oravec. Foto: OFK Baník Lehota p./Vt.

Vrbové sa doťahuje, šláger pre Tr. Stankovce, Hlohovec zvíťazil aj v Partizánskom 

V. LIGA SZ HUMMEL 

Najväčším jarným prekvapením „severnej“ piatej ligy je posledný Hlohovec. Fialovo-bieli nielenže zvíťazili v prvom jarnom kole v Piešťanoch (0:1), ale túto sobotu v treťom doviezli všetky body aj zo šiesteho Partizánskeho po dvoch góloch do šatne a veľkom triumfe 0:2. Medzitým síce doma podľahli hlavnému ašpirantovi na postup vedúcej Prievidzi (1:3), ale v úvodných troch jarných kolách získali viac bodov, ako za celú jeseň, počas ktorej si pripísali štyri body. Druhé Vrbové síce v minulom kole doma iba remizovalo s obávaným Prečínom, ale jasným víťazstvom 0:3 v Chynoranoch drží v strehu baníkov z Prievidze. MFK Vrbové má na ihriskách súperov najlepšiu bilanciu, tak uvidíme, ako zvládnu blížiace sa trháky postupne v Trenčianskych Stankovciach, Domaniži a v Prievidzi. V šlágri kola Trenčianske Stankovce – Domaniža rozhodli dva zlepené góly v druhom dejstve a body zostali doma (2:0). Horná Krupá triumfovala jasne 0:3 v Podolí a Brvnište otočilo v Kvašove na 1:2. Najlepším strelcom je so 16 gólmi Prievidžan Filip Hlohovský. 

Posledný Hlohovec zvíťazil opäť na pôde súpera, tentokrát v Partizánskom. Foto: FC Slovan Hlohovec
Posledný Hlohovec zvíťazil opäť na pôde súpera, tentokrát v Partizánskom. Foto: FC Slovan Hlohovec

Trstice prehrali vo Dvoroch, Branč valcuje ďalej, darí sa aj Pozbe 

V. LIGA JV HUMMEL 

Jesenný vicemajster z Branču na jar valcuje, dvakrát zvíťazil na ihrisku súpera, raz doma a zakaždým rozdielom triedy. V sobotu 0:4 v Okoličnej na Ostrove, ktorá jediná mu zobrala domáce body po jesennej remíze 1:1. Prvé Trstice prehrali tesne 1:0 vo Dvoroch nad Žitavou, pre ktoré to bol preťažký duel. Získali v ňom prvé jarné body a vrátili favoritovi prehru 2:1 z jesene. V súťaži sa darí aj Pozbe, ktorá v odvetách pridala k domácemu víťazstvu nad Bešeňovom a remíze v Štúrove ďalší domáci plný bodový zápis s Veľkými Lovcami 1:0. Gólom sa pričinila posila Sokola z leta Dominik Pajdučák. Na bod siahalo v Tovarníkoch Štúrovo, ale 19-ročný Dávid Gerši v samom závere rozhodol a body zostali doma (2:1). Posledné Želiezovce dokázali triumfovať v Nedede (1:3) a Šoporňa sa pripomenula v Šuranoch, kde získala plusový bod po bezgólovej deľbe. Najlepším strelcom zostáva 17-gólový Nikolas Juhos z Trstíc.

Brankár Šurian Samuel Cvik sa v zime vrátil zo štvrtoligového Imeľa a v nedeľu doma proti Šoporni neinkasoval (0:0). Foto: Zoltán Kovács
Brankár Šurian Samuel Cvik sa v zime vrátil zo štvrtoligového Imeľa a v nedeľu doma proti Šoporni neinkasoval (0:0). Foto: Zoltán Kovács


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: