Hlavné menu

Zopakovať lanskú jeseň

Šéfredaktor|17. júl 2017 o 00:00

V Giraltovciach nový tréner a zmeny tiež kádri

Začiatkom júla sa pustili do letnej prípravnej zaberačky aj treťoligoví futbalisti Giraltoviec. V kádri MFK Slovan nastali viaceré zmeny vrátane tej najdôležitejšej na poste trénera. V minulom ročníku držal kormidlo najprv Ondrej Desiatnik a od zimy Jozef Košút. Momentálne je však lodivodom skúsený Jozef Kukulský. Tento kouč naposledy viedol druholigistov Bardejova a aj na základe veľmi dobrých vzťahov s predstaviteľmi giraltovského klubu sa rozhodol prijať ponuku zástupcu v elitnej regionálnej súťaži.

„Dohodli sme sa na ročnom angažmáne,“ konštatoval manažér klubu Jozef Mati s tým, že bez otáľania došlo k dohode medzi oboma stranami. Asistentom trénera zostáva Erik Tomko. „S bývalým trénerom pánom Košútom sme sa dohodli na ukončení  spolupráce ešte pred záverom minulej sezóny vzhľadom na to, že sme po jeseni figurovali na tretej pozícii, ale napokon sme klesli na ôsmu priečku, čo bolo spôsobené aj zraneniami a neregulárnou súťažou, lebo vzhľadom na odhlásenie celkov sa už nehralo nič.“

Nuž,  Giraltovčania, ktorí v jeseni boli príjemným prekvapením, v odvete značne ustúpili zo svojich pozícií. Bezpochyby treba za tým hľadať aj uspokojenie hráčov po vydarenej jeseni, ale i to, že dlhodobejšie chýbali niektorí jednotlivci. „Týkalo sa to hlavne kľúčovej postavy tímu – Digoňa, ktorý absolvoval jarnú fázu so sebazaprením. Chýbal nám aj brankár Sobek, s ktorým sme sa rozišli po nezhodách, naše názory na niektoré veci sa nestotožnili s jeho predstavami, preto odchytal iba jedno kolo. Dali sme príležitosť viacerým dorastencom, pretože naša filozofia je nastavená na dopĺňaní kádra z vlastných zdrojov, lebo účasť omladiny v zápoleniach  nás stojí dosť peňazí a nechceme nakupovať hráčov odinakiaľ. To značne odčerpáva financie z klubovej kasy.“

Napriek tomu, že v minulom ročníku Giraltovce skončili v strede pelotónu, v nastávajúcej sezóne by v jeseni  chceli zopakovať lanskú prvú polovicu zápolení a skončiť do tretieho stupienka. Na súpiske sa udiali tieto rošády. Digoň zamieril do Vranova na ročné hosťovanie. „O jeho služby mali Vranovčania záujem dlhší čas. Takže sme im vyhoveli, ale iba formou hosťovačky, nie prestupu. Okrem tohto hráča odišiel aj Čabala, ktorý bude hrať v nižšej súťaži v Košiciach. Cauner zanechal aktívnu činnosť,  lebo sa sťahuje do Bratislavy. Novým v kádri je brankár Mašlej z Bardejova, získali sme rovnako skúseného hráča do stredovej línie Kuhajdíka, ktorý hral naposledy v Trebišove. Obaja prišli na hosťovanie. Na dobrej ceste je tiež príchod Hanuščáka, ktorý hral v Poľsku. Takže traja borci odišli a traja prišli, preto už nepoškuľujeme po žiadnom nováčikovi,“ informoval o novinkách v treťoligovom tíme Jozef Mati.

Žiada sa tiež dodať, že na hosťovačke v Bardejove pokračuje naďalej Verčimák  V mužstve je osemnásť jednotlivcov, do začiatku sezóny hráči MFK Slovan odohrajú dovedna päť prípravných meraní síl.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: