Zaváhania nalomili sľubné vyhliadky

Šéfredaktor|17. jún 2018 o 00:00

Číslo päť pre Svit a Stropkov s rôznym významom

Záverečné kolá najvyššej regionálnej futbalovej súťaže dopadli pre jednotlivé mužstvá rôzne. Napríklad Svit zakončil ročník sériou piatich výhier po sebe, čím dokumentoval takpovediac zmŕtvychvstanie, aj keď sa mu podarilo odpútať „iba“ z poslednej priečky. Naopak, Stropkov, ktorý bol dlho lídrom súťaže, v záverečných piatich vystúpeniach nedokázal vyhrať. A práve finiš súťaže ponúkol konfrontáciu týchto celkov.

Meranie síl začali síce lepšie hráči MŠK Tesla, ktorí sa ujali vedenia, ale prvý zásah Olivera Špilára bol zároveň aj posledným gólom Stropkovčanov v ročníku. Ešte do prestávky Podtatranci otočili výsledok a ku koncu zápasu spečatili svoj triumf treťou úspešnou strelou.  Prestali sme hrať a to využili domáci. Prehrali sme si to sami, bolo to zaslúžené. Tento zápas bol vlastne len vyvrcholením niektorých našich problémov, pričom mám na mysli oklieštený káder a nasadenie mladých chlapcov,“  nechal sa počuť kapitán Stropkova Peter Jakubčo.

Pravdaže, nemohli sme obísť tému straty výbornej pozície, ktorá tejto partii pred časom patrila. Najvyšší čas, že sa súťaž skončila, lebo v ostatnom čase sa nám prestalo dariť. Urobili sme veľa chýba , treba niečo zmeniť, lebo takto to nemôže ďalej fungovať. To nebol len tento duel, ale aj predošlé. Mali sme dosť zranených či vykartičkovaných a preto priestor dostali mladíci, no odrazilo sa to, pravdaže, na hernej kvalite.“ Určite negatívne doľahla na kolektív domáca prehra s Lipanmi. Lenže už skôr sa ukázali daktoré negatívne signály. Hlavne išlo o zápasy v Sabinove a doma s Veľkými Revišťami, keď v prvom prípade bola remíza a potom dokonca nečakaná prehra. Tam sa začala naša kríza.“ Lenže v dlhodobých zápoleniach je to vždy aj o tom, ako sa vymaniť zo slabšieho obdobia a prekonať horšie momenty. P. Jakubčo poukázal na taktickú vyspelosť rivalov, ktorí už postupne vedeli, ako zaskočiť špičkové mužstvo pelotónu. Konkurencia sa na nás už inak nachystala a dokázala eliminovať naše silnejšie futbalové stránky. Po jesenných vzájomných dueloch sa ostatní vedeli vyvarovať toho, čo práve nám pomáhalo. Okrem toho naši kľúčoví hráči – Špilár a Varga - boli podstatne viac strážení, eliminovaní.“ Aj z toho dôvodu Stropkovčania už nemali v talóne žiadne náhradné súce tromfy, ktorými by vedeli vyvážiť oklieštenosť svojich útočných zbraní. Premietlo sa to hlavne v slabšej streleckej potencii, MŠK Tesla prestal strieľať góly a preto strácal body. Po spackanom vystúpení s Lipanmi to teda mužstvo v myšlienkach nadobro zabalilo? To zase nie, stále sme chceli vyhrávať, ale prestalo sa nám dariť.“ Nuž, aj po zaváhaniach v Sabinove a s V. Revišťami ešte stále sa to dalo bodovo vykryť. Keby sme však v spomínaných dueloch obstáli, bol by väčší pokoj, neboli by sme pod takým tlakom. Lenže práve v súvislosti so stratami sme už cítili, že sa na nás ostatní čoraz viac doťahujú.“ Okrem toho káder Stropkova nemala takú početnosť ako niektorí iní účastníci a výpadky jednotlivcov boli citeľné. Nuž, dlho to pre Stropkovčanov vyzeralo sľubne a nádejne, lenže potom sa to všetko zmrvilo. Sklamaní sme boli, lebo sme to mali výborne rozohrané, avšak daktoré okolnosti boli proti nám. Urobili sa všakovaké chyby, nevyhli sme sa zaváhaniam, ktoré nemuseli byť a to nás nalomilo,“ dodal kapitán kolektívu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: