Hlavné menu

Zásah spôsobil eufóriu i prílev pohody

Šéfredaktor|30. mar 2017 o 02:00

Reprezentačnú pauzu účastníci dlhodobej najvyššej futbalovej súťaže vždy vnímajú rôzne. Tí, ktorým to nevychádzalo, sa nádejajú, že po prestávke sa rozbehnú. Iní, ktorým išla karta, si zavše pošomrú, že v najlepšom  nebolo dobré prestať. Nuž ale kalendár je daný vopred a tak neprichodí nič iné, len ho rešpektovať. Určite do prvej kategórie patria prvoligisti Tatrana Prešov. A nielen z dôvodu neuspokojivých výsledkov, ktoré dosiahli v predošlých vystúpeniach., ale i preto, že niekoľkodňové súťažné voľno dalo možnosť na doliečenie sa niektorých maródov.

Práve veľký počet zranených a chorých jednotlivcov spôsobovalo veľké problémy pri skladaní zostavy, jednotlivých formácií. Predovšetkým sa to týkalo defenzívnych šíkov. Aj z toho dôvodu v doterajšom priebehu jarnej časti ročníka zelenobieli uhrali iba bod po remíze proti Michalovciam v ostatnom vystúpení pred prestávkou. Tento výsledok znamenal pre Šarišanov aj viac než deľbu bodov, lebo konečne prekonali pomyselnú bariéru porážok (bilancia pred derby  bola naozaj výrečná – štyri zápasy sa skončili porážkou, pričom dva razy zaknihovali východniari výprask). Navyše dokázali streliť po prvý raz dva góly v jednom stretnutí. Dôležitý vyrovnávajúci na 2:2 zaznamenal Mojmír Trebuňák, ktorý posilnil Tatran po príchode z Košíc. Zo svojho premiérového zásahu v novom drese mela nesmiernu radosť.

„Pravdaže niečím prispejem do kasy, ale urobím to rád,“ zavtipkoval si na margo toho, že gól ho bude aj niečo koštovať. „Len škoda, že sme nevyhrali, hoci sme sa dobre rozbehli. Lenže potom to Zemplínčania otočili, no našťastie sme dokázali uhrať aspoň takýto výsledok,“ vrátil sa k priebehu východoslovenského merania síl M. Trebuňák.

Tento ofenzívny hráč naznačil, že bojovnosť bola hlavným atribútom vo výkone Prešova, no k tomu sa pridala aj presnejšia koncovka. „Keď hráči toľko trénujú streľbu ako my, tak sa to musí konečne niekde premietnuť. Bolo fajn, že nám to dva razy padlo, lebo v predošlých dueloch sa šťastie stále obrátilo proti nám. Teraz sa to zlomilo, raz to už muselo lepšie vyjsť.“ M. Trebuňák  poznamenal, že tento zápas by mohol znamenať obrat vo vystúpeniach Tatrana. „Verím, že už nebudeme v úlohe fackovacieho panáka a budeme častejšie zbierať body.“

Pravda, posledný celok pelotónu má viac slabín ako silnejších stránok. Polátaná zostava neraz nemala istotu v defenzívnych činnostiach. „Za to nás súperi vytrestali, lebo chvíľa nepozornosti sa kruto vypomstí,“ riekol hráč, ktorý netajil, že ho opantala aj akási eufória nielen z gólu, ale aj preto, že nedávno dopísal rigoróznu prácu. „Podstatné je, že azda pribudlo o čosi viac pohody v šatni. Teraz pôjde o to, aby po prvej jarnej remíze prišlo aj prvé víťazstvo, však preto hráme, aby sme aj vyhrávali. Tvrdo makáme, drieme a verím, že sa nám to postupne vráti.“ Nuž, najbližšie sa Prešovčania predstavia proti Žiline pod Dubňom. Vedúci tím je vysokým favoritom, ale určite outsidera zápolení nebude chcieť podceniť, hoci pohľad na tabuľku vždy zvádza v takýchto prípadoch k tomu, že papierovo silnejší neberie rivala tak seriózne ako súpera, ktorý mu šliape na päty. To by mohla byť menšia výhoda Šarišanov. „Azda sa našou hrou presadíme. Bolo by fajn, aby nás ani diváci neodpisovali a chodilo ich na popradský štadión čím viac,“ vyjadril svoje pocity Mojmír Trebuňák. Nuž, uvidí sa v ďalšom priebehu, na akom základe stojí odhodlanie nováčika medzi elitou. Či predsavzatia naplnia hráči aj ráznymi činmi, alebo zostane len pri úmysle bez efektu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: