Hlavné menu

Zápas o jednom góle

Šéfredaktor|1. máj 2017 o 02:00

Je mrzuté, ak hostiteľ prehrá a ešte viac vtedy, pokiaľ o výsledku rozhodne jediný gól, ktorý nasvedčuje, že zápas bol vyrovnaný. V jarnej časti aktuálneho treťoligového ročníka Giraltovčania v najvyššej regionálnej futbalovej súťaži už druhý raz podľahli na svojej tráve 0:1. Najprv proti Svitu, naposledy v súperení s rezervou Tatrana Prešov.

Tréner MFK Slovan Jozef Košút sa najprv zamyslel nad priebehom diania v  domácich prehrách. „Proti Svitu sme mali dostatok streleckých príležitostí azda päť-šesť, kým hostia sa takmer nedostali pred našou bránou k slovu a predsa vyhral. V meraní síl s Prešovčanmi zásluhou oboch súperov to bol vynikajúci zápas, hoci vyložené možnosti sa zrodili iba zriedka. Bol to zápas o jednom góle. My sme mali tutovku , v ktorej sa ocitol Kubo Dvorjak, no neskórovali sme. Potom ešte za stavu 0:1 prišla jedna štandardka, ale rival mal šťastie a nepadlo to tam. Zase nás hostia vytrestali rozhodujúcim zásahom a mrzelo ma, že hoci ku koncu zápasu sme robili všetko pre to, aby sme ešte niečo urobili s výsledkom, už sa nám to nepodarilo. Nádejal som sa, že aspoň remízu uhráme, lebo taký rezultát by bol spravodlivý vzhľadom na priebeh stretnutia, ale, žiaľ, radovali sa predsa len hráči Tatrana. Dali gól, preto bodovali.“  V oboch spomínaných stretnutiach sa o výsledku rozhodlo v druhom polčase a na to si budú musia dať Giraltovčania nabudúce pozor.

Inak, podľa trénera hostiteľov, ktorý napriek prehre nestratil súdnosť a priebeh stretnutia posudzoval objektívne, to bol najlepší zápas v doterajšom priebehu zápolení. „Preto som nemal čo zverencom vyčítať, azda len to, že sme aspoň raz neposlali loptu do siete rivala a na druhej strane sme sa nevyvarovali jedného zaváhania. Celkove však aktéri hrali férovo, hráči boli behaví, dobre kombinovali. Divákom sa musel taký prístup páčiť.“

Postavenie v tabuľke síce pasovalo do roly favorita domácich, ale na druhej strane tí mali signály o tom, že zelenobieli sú futbalovo naozaj vyspelým tímom, veľmi nebezpečným, len v doterajšom priebehu jarnej fázy mu nevychádzala koncovka a pykal za menšie zaváhania v defenzíve. Podľa slov hráčov Tatrana B aj samotného trénera Radoslava Kubánku však ani v jednom zápase Prešov nebol horším celkom. Naopak, niekedy dokonca rivalov zjavne prevýšil, ale predsa sa z bodového úlovku netešil. Presvedčili sa o tom aj futbalisti Giraltoviec. Tí si to možno trošku svojím spôsobom aj odskákali. „V tomto smere by som trošku oponoval, lebo keby Tatran pozliepal svoju zostavu tak, ako neraz zvykne, tak sa nazdávam, že by sme boli úspešní. Lenže proti nám nastúpila kompletná ligová devätnástka vedno s reprezentantmi. Išlo o zohranú partiu a to sa na ihrisku prejavilo, preto som vedel, že to bude náročný duel. Už v príprave sme sa stretli s rezervou Prešova a bol to výborný zápas, v ktorom sme prehrali 4:5. Toto sa zopakovalo a zase mladíci súpera ukázali svoj talent a schopnosti. Nuž, odskákali sme si práve to, že hostia mali konsolidovanú zostavu, jednoliatu, zohranú a nie poskladanú a doplnenú hráčmi z prvého celku,“ pripomenul J. Košút. Doplnil aj fakt, že kým on striedal hráčov z lavičky, ktorí sú výkonnostne predsa len o poznanie slabší, hostia poslali na pľac mládežníckych reprezentantov.  

Nuž, Giraltovčania sa budú musieť zamerať viac na zakončenie, lebo s výnimkou zápasu s V. Revišťami v iných dueloch im to nevychádzalo. „Na to stále chlapcov upozorňujem, aby si vážili každú šancu. Jedna vec je to, čo chcem ja a druhá zase to, čo urobia hráči. Obrana je vynikajúca, vyrieši to, čo treba, čo ma teší, lenže pokiaľ nedáme gól, nemôžeme vyhrávať. Mne sa výsledok 0:0 nepáči, ale neovplyvním to. Boríme sa s výpadkami hráčov a vieme, že kvalita i šírka kádra nie je taká široká, aby sme absencie zahladili,“ pripomenul kormidelník Giraltoviec s tým, že treba ísť krok za krokom a potom by azda malo nastať aj zlepšenie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: