Hlavné menu

Západ opustil zónu nenápadnosti

Šéfredaktor|29. aug 2017 o 00:00

Bardejov zahadzoval šance a skomplikoval si pozíciu

Medzi druholigové  tímy, ktoré si strážia výhodu domáceho prostredia ako oko v hlave, patria  v doterajšom priebehu zápolení aj Bardejovčania. Tretí raz hrali pred svojimi divákmi a do tretice zaknihovali tri body. V uplynulom meraní síl to však proti nováčikovi  z Trebišova nebolo celkom jednoduché. Kolektív Partizána napokon dominoval tesným jednogólovým rozdielom, no stále umožnil súperovi, aby „žil“.

„Aj preto, že sme zahodili niekoľko tutoviek. Kto bol na zápase, tak by po prvej štvrťhodine nepredpokladal, že to bude nakoniec tesné. Už dovtedy sme sa dostali do troch-štyroch vyložených možností, ktoré sme zahodili. Preto sme si skomplikovali situáciu. Výsledok nezodpovedá celkom obrazu hry. Nepovedal by som, že sme sa natrápili, lebo napríklad predtým Poprad bol u nás podstatne nepríjemnejší rival, ale aj Zemplínčania prekvapili,“ rozhovoril sa kapitán Bardejovčanov Vladimír Andraščík. Naznačil, že očakával jednoduchší zápas, lebo napriek tomu, že domáci mali podstatne viac možností, predsa museli byť v strehu až do poslednej minúty. Ukázalo sa, že pokiaľ mužstvo trestuhodne premrhá možnosti na zvyšovanie náskoku, odrazí sa to v jeho psychike, ale zároveň dodá chuť aj prehrávajúcemu. „Tréner nás upozornil na to, že hostia budú behaví. Vieme o tom, že tam chodia chlapci z Michaloviec a niektorých protihráčov som poznal aj z predošlého obdobia. Podaktorí skúsenejší, napríklad Kolbas, udávali prím v tíme súpera. Celkove stredová formácia bola šikovná.“ Domáci sa čoskoro ujali vedenia, ale potom ako keby Bardejov prestal hrať naplno a zrejme si namýšľal, že to bude jednoduché. „Trebišov začal viac bojovať a behať, dianie bolo vyrovnanejšie.“ Tesne pred prestávkou však Šarišania predsa strhli vedenie znovu na svoju stranu a to bol kľúčový moment. „Stále si však myslím, že sme to celkovo  režírovali my, no buď ich podržal gólman alebo sme neboli dôslední pri zakončovaní.“  Po zmene strán sa už nič podstatné neudialo a hostitelia si tesný náskok ustrážil.

Predtým Partizán utŕžil debakel v Bratislave v meraní síl s Interom. Iste nebolo jednoduché zbaviť sa tejto príťaže. „Kto to nevidel, tak si pomyslí, že sme boli zjavne slabší.  Lenže domáci vyťažili z minima maximum, zo štyroch striel dali štyri góly  a potom mali ešte penaltu. Mrzelo nás to, preto sme túto porážku chceli odčiniť a potešiť našich priaznivcov,“ pripomenul skúsený futbalista.

Boli sme zvedaví, aký je jeho názor na doterajšie dianie v II. lige. „Určite niektoré celky ukazujú svoju silu, napríklad žilinské béčko. Je viac ambicióznych účastníkov, trebárs Poprad. Liptáci sú dlho pokope, kvalitu dokazuje Lokomotíva Košice. Navyše mužstvá zo západného Slovenska, ktoré predtým neboli veľmi viditeľné, sa derú dopredu. Trochu sa to otočilo a platí, že každý každého môže poraziť, vládne vyrovnanosť celkov. Preto každý duel je mimoriadne náročný a dôležitý, úroveň zápasov išla po zlúčení do jednej skupiny hore a to je dobre,“ dodal Vladimír Andraščík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: