Hlavné menu

Vzopreli sa nepriazni v skóre i vylúčeniu

Šéfredaktor|27. apr 2017 o 02:00

Trojbodový FK Humenné prehral I. polčas, od 53. minúty mal vylúčeného hráča.

Nie vždy sa cesta k trojbodovej radosti na trávniku vyvíja podľa predstáv. V plnej miere sa o tom presvedčil o tom uplynulom kole aj štvrtoligista (skupina Sever) FK Humenné. Po I. polčase prehrával 0:1, od 53. minúty sa musel zaobísť bez stredopoliara Voroňáka. Tejto dvojitej nepriazni sa však Humenčania vzopreli a napokon získali do tabuľky tri body.

Víťazný gól si v stretnutí pripísal kapitán Cyril Vasiľ. Aj on potvrdil, že humenské víťazstvo nad Ľuboticami sa nerodilo ľahko... Do prestávky to nebolo z našej strany herne dobré, v kabíne museli padnúť aj tvrdšie slová. A padli na úrodnú pôdu, keďže sme rýchlo manko zmazali. Ubehlo ďalších snáď päť minút a rozhodca nás zaskočil druhou žltou kartou pre Voroňáka, ktorý tak putoval pod sprchy. Tento moment nás však ešte viac nabudil, zomkli sme sa, všetci na trávniku sme zabojovali aj za „odsúdeného“ Vlada a obrat sa podaril. Vyhrali sme, spokojnosť.

 

Rozhodla 71. minúta, keď ľubotického brankára Čoreja prekonal práve humenský muž s páskou na ruke. – Vnímam to ako zásluhu viacerých mojich spoluhráčov, ja som bol na konci akcie a loptu vlastne iba doklepol za bránkovú čiaru. Dôležitú časť pripisujem na adresu Mirka Cigána, ktorý mi adresoval prihrávku prakticky pred prázdnu bránu. Streliť gól už problém nebol.

 

Prvé dva zápasy odvetnej časti Humenčania prehrali, následne mali voľný víkend a prišli tri kolá s plným bodovým ziskom: doma Zámutov 5:0, vonku Dlhé Klčovo 3:1 a naostatok v domácom prostredí Ľubotice 2:1... – Môžem povedať, že sme našli nový herný systém, tréner Valkučák stavil na novú taktiku, do zostavy zapadli Mirko Porvazník, Lukáš Križanovský, tiež ďalší od zimy noví. Spočiatku to bolo krkolomné, no teraz, dovolím si tvrdiť, sa mi náš herný prejav a štýl veľmi páči. Len tak ďalej,- dodal Cyril Vasiľ.

    

Resumé 22. kola:

FK Humenné – Ľubotice 2:1 (0:1)

Góly: 47. Z. Cigán, 71. C. Vasiľ – 23. R. Kubánka

ČK: 53. V. Voroňák (po 2. ŽK, Humenné)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: