Hlavné menu

Výsledok nezodpovedal dianiu na trávniku

Šéfredaktor|6. jún 2017 o 02:00

Šancí na tri stretnutia, humenské víťazstvo iba dvojgólové.

Hneď po 20 sekundách hry stretnutia Humenné – Fintice (28. kolo, 4. liga Sever) odcentroval Vasiľ a Sališov volej z päťky tesne minul žrď. Táto akcia akoby predznamenala ďalšie dianie na trávniku – celozápasová humenská dominancia, avšak s mizernou koncovkou.

V prvom polčase zahrávali Humenčania deväť rohových kopov, okrem toho sa z oboch strán hrnuli do šestnástky center za centrom. V 25. minúte sa ujala asistencia Bialončíka, keďže loptu volejom z 10 metrov trafil nechytateľne Z. Cigán. Obraz hry sa nezmenil ani po obrátke, došlo aj na pokutový kop, lopta skončila iba na brvne. Až v 78. minúte prišla poistka troch humenských bodov z kopačky Voroňáka, ktorý brankára nachytal na hruškách z priameho kopu.

„Výsledok nezodpovedal dianiu na trávniku, keďže takmer celý zápas sa odohral na polovici súpera. Treba povedať, že hostia pripravili poctivo defenzívne, ťažko sa prediera, ak dve vlny po piatich futbalistov zachytávajú vašu snahu. Centrov bolo toľko, ako na tréningu, ešteže sa ujal aspoň jeden do prestávky. Čo povedať, šancí bolo veľa, nepremenili sme ani jedenástku, napokon spadol do siete aspoň priamy kop, takže v závere z nás nervozita opadla. Koncovku máme slabú, musíme na nej pracovať, uvidíme, čo dokážeme v ostatných dvoch kolách či v ďalšej sezóne,“ konštatoval Vladimír Voroňák.

 

Práve humenský stredopoliar zahrával v 78. minúte priamy kop z 18 metrov a využil nie príliš ideálne postavený fintický múr.

„Možno to bola parketa pre ľaváka, skúsil som to pravačkou na prvú žrď, spadlo to tam. Brankár bol možno dosť ďaleko, v múre sa mu jeden z hráčov zohol a lopta skončila presne. Gólman už iba padal, ale neskoro,“ dodal po víkende 6-gólový humenský strelec.

 

Resumé 28. kola:

FK Humenné – Fintice 2:0 (1:0)

Góly: 24. Z. Cigán, 78. V. Voroňák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: