Vabank vo finiši sa vyplatil

Šéfredaktor|30. júl 2018 o 00:00

Popradčania v oboch úvodných kolách otáčali výsledok

Druhý raz po sebe narazili popradskí druholigisti na nováčika súťaže. Aj tentoraz to bol však súper známy z nedávnej minulosti a nie žiadna neznáma. Na ihrisku Banskej Bystrice Podtatranci uhrali remízu po hokejovom výsledku 3:3. Vzhľadom na priebežný stav však bod mimoriadne cenný.

Východniari sa síce ujali vedenia už veľmi skoro, no určite vtedy nepredpokladali, že v závere budú musieť mocne finišovať, aby nepriaznivý stav zmenili aspoň na zmierlivý. Bol to zápas taký istý ako každý iný, nepovedal by som, že domáci boli mimoriadne disponovaní, ale , žiaľ, my sme súperovi dovolili nesmierne veľa a po našich chybách sme inkasovali. Navyše sme si pripísali aj nešťastného vlastenca a sami sme tak hostiteľov naštartovali, dali sme im priestor, aby nás potrápili. Banskobystričania sa spoliehali na jednoduchý futbal s nakopávanými loptami, pričom odhlavičkované lopty sa snažili pozbierať a ohrozovať nás pred bránou,“ priblížil stručne, no výstižne priebeh diania Slavomír Kica.

Predostreli sme mu myšlienku, či skorý gól až príliš neuspokojil hostí. Niekedy sa stáva, že vedúci gól skôr uškodí ako pomôže, no pravda je taká, že za stavu 1:0 rozhodca neodpískal vyloženú penaltu proti domácim. Keby sme z nej skórovali, určite by bol pohľad na dianie iný.“ Namiesto zvýšenia náskoku tím FK inkasoval, keď vlastný gól si nešťastne strelil P. Maslo. To však do prestávky ešte nebolo všetko. Druhý zásah MFK Dukla bol šokom, navyše hostia reklamovali postavenie mimo hry. Bolo to po štandardnej situácii, keď prišiel center na zadnú žrď. My sme všetci boli v línii a videli sme, že domáci hráč bol za nami, no žiadny ofsajd odpískaný nebol.“ Cez prestávku si hostia povedali, že sa to pokúsia otočiť. Sme si vedomí svojej sily a stále sme mysleli na plný bodový zisk.“ Lenže stalo sa to, čo si žiadny Popradčan neželal – súper dosiahol tretí gól. Pritom hra bola vyrovnaná, B. Bystrica vyčkávala na brejky, stále sa orientovala na nakopávané lopty. Prehrávať štvrťhodiny pred koncom rozdielom dvoch gólov a navyše v prostredí rivala nie je nič príjemné. Hosťom nezostávalo nič iné, len všetko vsadiť na ofenzívny futbal. Aj za cenu istého rizika, že do otvorených radov Dukla zasadí rozhodujúci úder. Vabank sa východniarom vyplatil. Zásobovali dlhými loptami vysunutú dvojicu Horváth – Holiš, pričom prv menovaný bol mužom zápasu, lebo najprv svojím druhý gólom znížil a potom po faule naňho bola odpískaná penalta, ktorú Šesták zúročil a stanovil konečný výsledok. Domáci protestovali, ale nebolo pochýb o tom, že to bol nedovolený zákrok v rohu šestnástky.“

Zaujímavé je, že v oboch doterajších zápasoch Popradčania otáčali výsledok. Proti Dubnici nad Váhom z 0:1 uhrali výhru 2:1, proti B. Bystrici zase z 1:3 to dotiahli aspoň na remízu, čo je dôkazom vnútornej sily aj hernej kvality. Lenže... Je pravda, že máme patričnú vyspelosť a futbalovo sme na výške, ale treba sa vyvarovať takémuto priebehu, lebo nie vždy sa to môže skončiť dobre,“ dodal Slavomír Kica.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: