Úspešný vstup aj premiéra trénera

Jaroslav Glovičko|1. aug 2017 o 00:00

Futbalistom FK Košice vyšla domáca jesenná premiéra pod vedením nového trénera Miroslava Soviča podľa predstáv, keď zdolali ambiciózneho nováčika - Šarišské Michaľany 2:1.

Futbalistom FK Košice vyšla domáca jesenná premiéra pod vedením nového trénera Miroslava Soviča podľa predstáv, keď zdolali ambiciózneho nováčika - Šarišské Michaľany 2:1. Na štadióne vo Vyšnom Opátskom sa hralo od úvodného hvizdu hlavného rozhodcu vo svižnom tempe a nebola núdza o viaceré zaujímavé futbalové momenty pred oboma bránkami.

Zverenci trénera Ondreja Desiatnika neprišli do metropoly východu v porazeneckej nálade a hoci mali rešpekt pred druhým celkom minuloročnej treteligovej sezóny nechceli predať svoju kožu lacno. Niekoľko raz prevetrali zadné rady domácich, avšak aj keď sa dostali sľubných gólových šancí, proti bol dobre chytajúci brankár Adrián Tkáč. Ten svojimi zákrokmi privádzal strelcov hostí do zúfalstva. V prvom dejstve im chytil dve tutovky a vyznamenal sa aj po zmene strán. Na druhej strane domáci išli jasne za svojim cieľom a súpera potrestali za menšiu koncentráciu dvomi gólmi v priebehu dvoch minút. „Chlapcom som zdôrazňoval, že najväčšie nebezpečenstvo nám bude hroziť od Bandžucha. Nakoniec sa to aj potvrdilo, keď po centroch nám strelil dva góly. Prehra mrzí, lebo herne sme nezaostali za súperom, avšak doplatili sme na slabšiu efektivitu v koncovke. Paradoxne streľbe a zakončeniu sme dali viac priestoru v závere prípravy, avšak v stretnutí sme to nedokázali zužitkovať,“ poťažkal si tréner hostí Ondrej Desiatnik. Podali dobrý výkon, pričom na súperovom trávniku si vypracovali osem gólových šancí, pričom sa im iba raz podarilo prekonať domáceho brankára. Gól im akoby im vlial viac síl, ale na vyrovnanie chýbal povestný kúsok šťastia. V tomto stretnutí zaplatili nováčikovskú dať, ale výkonom naznačili, že nechcú hrať v tretej lige druhé či tretie husle. „Po inkasovanom góle domáci trocha zneisteli, dostali sa pod mierny tlak, ktorému odolali a vyhrali. Blahoželám im k víťazstvu a verím, že v ďalších kolách dokážeme zabodovať aj vonku,“ konštatoval O. Desiatnik.

Jeho náprotivok Miroslav Sovič neskrýval spokojnosť s tromi bodmi so súperom, ktorý výkonom zaujal. Nepôsobil ako nováčik súťaže a domácim boli viac ako vyrovnaným súperom. Oba celky si vypracovali viacero šancí a skóre mohlo byť pokojne aj hokejové v prospech jedného či druhého mančaftu. Iste by sa tomu nik po stretnutí nečudoval. „Mužstvá chceli hrať a bolo to živnou pôdou pre rušný a zaujímavý futbal. Hralo sa hore-dole, množstvo šancí na oboch stranách. Musíme sa poďakovať nášmu brankárovi Adriánovi Tkáčovi, že sme inkasovali iba jeden gól. Výsledok je dielom celého kolektívu a podali sme kolektívny výkon. Súper mohol ísť do vedenia, avšak my sme dali dva góly. Mohli sme pridať aj tretí a zrejme by sme snahu súpera definitívne zlomili. Nestalo sa, súper dal kontaktný gól a stratili sme trocha na istote. Tesné vedenie sme udržali a získali tri body, čo je dôležité pre vstup do nového ročníka,“ povedal po stretnutí domáci tréner M. Sovič.

Tri body domácim zabezpečil minuloročný najlepší strelec mužstva Radovan Bandžuch. Už v príprave ukázal strelecký apetít a nechal si aj na majstrovské stretnutia. V priebehu dvoch minút dal dva góly a ako priznal nič podobné sa mu ešte doteraz nepodarilo. „V každom stretnutí chcem streliť gól. Už viackrát som prekonal v jednom stretnutí dva razy brankára, ale v takom krátkom slede po prvý raz. Mohol som dosiahnuť aj hetrick, ale potešili aj dva góly, ktoré znamenali prvé jesenné víťazstvo v novom ročníku,“ povedal po víťaznom stretnutí R. Bandžuch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: