Dávid Guba s trénermi prebral aj humenské časy

Šéfredaktor|18. jan 2021 o 09:50

Prostredníctvom brata pozdravil René Guba svojich bývalých spoluhráčov Antona Šoltisa a Ivana Lapšanského, dnes trénerov jeho mladšieho súrodenca

V čase zimnej prestávky sa udiali v karvinskom klube tri odchody i príchody. Medzi futbalistov, ktorí už v slezskom prostredí nepôsobia, patrí aj Dávid Guba.


S futbalom začínal v Medzilaborciach (rodák z Vydrane), postupne sa dostal cez Humenné do Tatrana Prešov. V drese „koňarov“ debutoval v najvyššej slovenskej súťaži. Prestúpil do MŠK Žilina, najúspešnejšie roky však prežil v AS Trenčín, kde sa dvakrát tešil zo zisku majstrovského titulu i ligového pohára.

V roku 2016 nastúpil na púť legionára. Zamieril do poľského mužstva Termalica Nieciecza, uplynulé tri sezóny odohral v českom tíme MFK Karviná. Jarnú časť súťažného ročníka 2020/2021 odštartuje opäť na Slovensku, na Záhorí. Ofenzívny záložník podpísal s FK Senica dvojročný kontrakt.

„Záujem Senice pretrvával od konca jesene, teším sa, že ponuka prišla a nastala dohoda. Je predo mnou nová výzva. Senica ma chce, čo je psychicky pre mňa len pozitívne. Chcem pomôcť klubu i sebe,“ poznamenal 29-ročný futbalista.

Seničania v úvode prípravy odohrali prípravné zápasy s Podbrezovou (1:4) a českým SK Líšeň (2:1). V oboch prípadoch strávil Dávid Guba na trávniku druhý polčas.

„Prvý polčas s Podbrezovou bol nesúrodý, šancu dostali hráči, ktorí spolu nehrali. Hneď druhý polčas bol z našej strany iný a lepšie to bolo aj teraz proti českému súperovi. Na hodnotenie je ešte priskoro, ale zatiaľ majú naše výkony stúpajúcu tendenciu,“ poznamenal ofenzívny stredopoliar.


Istým paradoxom je skutočnosť, že trénerská dvojica „áčka“ Anton Šoltis – Ivan Lapšanský a nová posila mužstva Dávid Guba majú aj humenskú futbalovú minulosť.

„Oboch trénerov nechal pozdravovať môj brat René, ktorý s nimi hrával. Pri spoločnej debate sme teda zaspomínali na humenské časy. Ako sa hovorí: Svet je malý,“ pousmiala sa nová posila FK Senica.

Kto zo senického kádra patril hneď k známym tváram?

„S Tomášom Malecom sa poznáme z trenčianskych čias, spolu sme boli aj na reprezentačných výberoch.“

Čo prvotné ukázalo nové prostredie?

„Juraja Pirosku netreba predstavovať, v kádri sú aj futbalisti z českej ligy. Mužstvo má potenciál, tréningy s loptou sú zamerané najmä na presingovú činnosť. Kabína je súdržná, Miloš Kopečný mi hneď pomohol so sťahovaním,“ dodal Dávid Guba.

Foto: FK Senica

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: