Tomáš Labun „humenské“ spanie nemal

Šéfredaktor|24. okt 2018 o 09:50

Zápas nováčikov zvládla Maria Huta

 

Súboj treťoligových nováčikov ukončil humenskú sériu. Celok spod Vihorlatu inkasoval po 405 minútach. Keď sa k tomu pridalo aj vylúčenie a ďalší inkasovaný gól, bola z toho prehra. Naopak radosť ostala v domácom prostredí, keď sa zopakoval výsledok 2:0.

 

Pred blížiacim sa záverom jesennej časti sa oba tímy nachádzajú v opačných polohách. Humenčania okupovali 3. miesto, Maria Huta sa chcela dostať z pásma, ktoré hrozí zostupom. 

„I keď papierovým favoritom boli Humenčania, nám pozícia v tabuľke velila vyhrať. V žiadnom prípade sme nechceli pripustiť ďalšie mínus v tabuľke pravdy. Treba priznať, že do karát nám zahrala aj absencia humenskej dvojice Ruskovský – Voroňák, obaja kvalitní futbalisti. Čo ma milo prekvapilo, bol mladý káder súpera, hráči nabehaní, perspektívni, hostia mali viac loptu na kopačkách, boli aj futbalovejší, my sme dobre bránili a strelili dva góly. A práve tento faktor je vo futbale pre výsledok najdôležitejší,“ začal debatu Tomáš Labun. 

V prospech mužstva AŠK Maria Huta hovorila efektivita v závere polčasov. Presné zásahy v 42., resp. 87. minúte určili resumé duelu. V humenský neprospech hovorila aj 47. minúta, kedy videl druhú žltú kartu obranca Lakovič. Domáci teda mali takmer celý druhý polčas početnú výhodu...

„Musím povedať, že Humenčania aj napriek vylúčeniu hrali stále aktívne, snažili sa nás napádať. Snáď až v samom závere, keď sme skórovali druhýkrát a súper začal hrať vabank, bolo badať, že máme o jedného hráča v poli viac,“ poznamenal kapitán mužstva.

Mal Tomáš Labun pred zápasom aj ťažšie spanie? Predsa ako humenský rodák, ktorého otec hájil práve aj farby Chemlonu Humenné mohol mať špecifické myšlienky...

„Nie, nie, bral som to normálne futbalovo. Na trávniku som už okúsil všeličo, takže sústredil som sa iba na náš výkon. Sme nováčikom súťaže, zatiaľ sa pohybujeme v druhej polovici tabuľky. Škoda dvoch domácich zaváhaní, lebo mať tak o štyri až šesť bodov viac, dýchalo by sa nám ináč, ľahšie,“ dodal 34-ročný futbalista.


Resumé:

Maria Huta – Humenné 2:0 (1:0)

Góly: 42. Figúr, 87. Haluška

ČK: 47. Lakovič (Humenné)       

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: