Strata koncentrácie sa nevypláca

Šéfredaktor|26. mar 2018 o 00:00

Chorvát Nikola Gatarič pretrhol čiernu sériu Šarišanov bez gólu

Po odchode Černáka do Dunajskej Stredy bolo úlohou pre činovníkov Tatrana Prešov zohnať v zime adekvátnu náhradu. Lenže najlepšieho jesenného strelca zelenobielych nahradiť nebude jednoduché. To sa ukazuje v doterajšom priebehu jarnej časti najvyššej futbalovej súťaže.

Predposledný tím pelotónu zápasí s koncovkou. Nič nové pod slnkom, lebo stále absentuje naozaj typický strelec, „kladivo“. A navyše chýba odvaha zakončovať zo stredných alebo väčších vzdialeností. Avšak predsa ostatné meranie síl so Senicou prinieslo náznaky zlepšenia aj v tejto kľúčovej oblasti. Hlavne sa však podarilo zlomiť bariéru bez dosiahnutého zásahu. Po naozaj takmer neuveriteľných 685 minútach Šarišania konečne skórovali a pričinil sa o to chorvátsky legionár Nikola Gatarič, ktorý využil to, že terén bol ťažký, nevyspytateľný a tak sa v druhom polčase šikovne oprel spoza šestnástky do lopty a rozvlnil sieť súperovej brány.

Bol som veľmi rád, že som konečne dal gól nášho mužstva, lebo viem, že to pre nás veľa znamenalo. Aj pre mňa, lebo predtým som mal hernú pauzu a potreboval som sa čím skôr uchytiť, uplatniť svoje prednosti,“ rozhovoril sa tento 26-ročný borec.

Už po príchode do Prešova v zimnom období zaujal trénera Mišovca, lebo v prípravných dueloch sa v koncovke dokázal presadiť a tak kormidelník mal záujem o jeho zotrvanie na východe. Nuž, vlani angažovanie Poliaka Wiezika nedopadlo podľa predstáv a Kubo zaostal za očakávaním (paradoxne po príchode do Podbrezovej sa však strelecky už presadil) a tak bola namieste otázka, ako dopadne zaradenie do zostavy iného legionára. V prvých vystúpeniach Nikola ešte veľmi nezaujal, ale už vo východoslovenskom derby na michalovskom ihrisku ukázal, čo v ňom je a bol motorom Tatrana. Oprávnene sa dostal aj do zostavy kola. Na svoj výkon nadviazal proti Záhorákom, ale napriek nespornej radosti, ktorú mal, ho mrzelo, že Prešovčania nezískali tri body. Mali sme viac šancí, boli sme bližšie k výhre, ale škoda, že sme po získaní náskoku hrali menej koncentrovane a umožnili sme súperovi, aby nám dal gól a vyrovnal. Taký je však futbal, každá chyba môže byť potrestaná a my sme sa o tom presvedčili,“ zamieril kritiku do vlastných radov Gatarič. Potrebovali sme plný bodový zisk, aby sme sa od súpera odpútali, ale nevyšlo to,“ prezradil rodák zo Záhrebu, ktorý už vystriedal niekoľko klubov jednak vo svojej domovine, ale aj v Slovinsku či v Rakúsku a Nemecku (NK Sesvete, NK Zelina, NK Lučko, NK Brežice 1919, NK Krško, NK Celje). Nie vždy boli jeho etapy futbalovej kariéry úspešné, niekedy mu neprialo šťastie a zabrzdili ho aj zdravotné problémy. Nuž, sám naznačil, že verí, že premiérový gól v slovenskom pôsobisku ho nakopne a bude ešte užitočnejší pre tím. A komu venujem tento zásah? Hlavne dcérke Rite Barbare, ktorá má päť mesiacov a tiež ho posielam do neba bratancovi Brankovi Jozičovi, ktorý zomrel na rakovinu deň pred zápasom s Michalovcami,“ dodal Nikola Gatarič. Nuž, fanúšikovia Tatrana veria, že k Chorvátovi sa pripoja postupne aj ďalší hráči, lebo na zisk potrebných bodov bude treba oveľa viac gólov. A najmä nemožno dopustiť, aby opäť nastala taká dlhá gólová odmlka ako naposledy.



 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: