Hlavné menu

Štandardky „porodili“ góly

Šéfredaktor|20. nov 2017 o 00:00

Tatran neprehral v druhom zápase po sebe

História sa zavše zvykne opakovať aspoň v detailoch. Keď v prvom vzájomnom zápase aktuálneho prvoligového ročníka na ihrisku Zlatých Moraviec-Vrábľov Tatran Prešov prehral hladko, tak čestný úspech hostí zaznamenal kanonier zelenobielych Černák. Vtedy to bola len malá útecha na porážku. V ostatnom meraní síl týchto súperov ten istý hráč Šarišanov znovu skóroval, ale tentoraz mal jeho zásah celkom inú príchuť. Znamenal totiž zisk bodu.

(Zdroj: zuk, Autor: zuk)

Hráči FC ViOn v predošlých dvoch zápasoch nezískali víťazstvo, preto sa motivovali, že do tretice im to pod Tatrami vyjde. Nechýbalo veľa, aby sa im to podarilo, ale predsa len šťastena sa neotočila k hostiteľom chrbtom a tí tesne pred koncom zápasu vyrovnali. Tatran tak neprehral, hoci nepotvrdil svoju výhru z derby s Michalovcami. Ešte viac možno mrzelo domácich to, že sa im nepodarilo o čosi výraznejšie odskočiť od Senice a Podbrezovej a tak situácia na chvoste pelotónu bude ešte viac zamotaná a zrejme napínavá až do konca ročníka.

Do prestávky mali bližšie k výraznejšiemu ohrozeniu svätyne súpera východniari, ale vedúci gól, ktorý by ich nakopol k sebavedomejšiemu výkonu, nedokázali zaznamenať. To je už achilova päta Tatrana a pokiaľ sa cez to neprenesú, tak stále budú tŕpnuť. Okrem toho býva tradíciou, že ak Prešovčania nezužitkujú šance či pološance, spravidla uľahčia rivalovi život a ten hodenú rukavicu pohotovo zdvihne. Tak to bolo aj v tomto prípade, lebo Zlaté Moravce-Vráble po zmene strán udreli a získali tesný náskok. To bolo logickým vyústením výraznejšej aktivity hostí, ktorí vycítili, že Tatran je dosť bezzubý a bezradný. Napokon oba zásahy padli zo štandardnej situácie – z priamych kopov, hoci domáci mohli spôsobiť zmenu skóre už skôr, a nie v hodine dvanástej. Ktovie, ako by to však pre nich dopadlo nebyť vylúčenia hráča hostí, čím sa logicky dostali viac k slovu a boli častejšie pri lopte. Domáci mali nejaké možnosti, ale nenašli recept na buď svoju nemohúcnosť v koncovke alebo na brankára Kováča. Napokon to vzal na seba ostrostrelec Tatrana Černák, ktorý parádnou delovkou stanovil konečný výsledok. Takže body sa delili, určite však s remízou nebola celkom spokojná ani jedna strana. To podčiarkli aj obaja tréneri na pozápasovej tlačovej konferencii.

 

Sergij Kovalec, Tatran Prešov: "Zápas mal prvky zaujímavosti, lebo sme narazili na  kvalitného rivala. Stavili sme na bojovnosť a nasadenie a vďaka tomu sme aspoň v závere vyrovnali. To, že sme druhý raz po sebe  neprehrali, je pozitívny signál. Určite do konca tohtoročnej časti súťaže ešte chceme získať body a pokiaľ nadviažeme na výkon, aký sme predviedli, tak si myslím, že by to malo vyjsť. Určite však musíme popracovať na rezervách, trebárs pri práci s loptou, kde sa žiada väčší pokoj, rozvaha, nie unáhlenosť.“

Juraj Jarábek, Zlaté Moravce: "Z oboch strán to bol bojovný súboj a presvedčili sme sa, že súper má za sebou dobre odvedenú prácu. Má urastených hráčov a tak sme na to upozorňovali našich hráčov.  Domnievam sa, že sme boli napriek tomu futbalovejší, no nevychádzali nám protiútoky. Po vylúčení nášho hráča domáci v snahe dosiahnuť gól hrali vabank.  S remízou nie sme spokojní, hoci ju akceptujeme. Musíme sa však posúvať dopredu a je na to ešte dosť príležitostí.“

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: