Hlavné menu

Štandardky ich znovu nezradili

Šéfredaktor|22. okt 2017 o 00:00

Spišiaci sa činia aj v defenzíve, tretí raz po sebe neinkasovali ani gól

Spišskonovoveskí druholigoví futbalisti sa pekne rozbehli. V ostatných piatich meraniach síl zakaždým získali plný bodový počet a navyše v troch zápasoch po sebe nedostali ani jeden gól. Naposledy si doma poradili so žilinským béčkom, hoci sa museli zaobísť bez Kubusa, ktorý si v Šamoríne poranil členok. Hoci súper spod Dubňa nemá už takú fazónu ako pred časom (toto bol tretí zápas v rade, v ktorom nevyhral), predsa svojou technickou zdatnosťou spôsoboval rešpekt.

Je známe, že hrať proti rezervám prvoligových tímov je vždy zradné a nevyspytateľné. Aj preto, že nevedno, v akej zostave nastúpia  a navyše mladíci sú schopní kondične i technicky potrápiť každého. „Očakávali sme väčšiu kvalitu a údernosť smerom dopredu, ale našťastie pre nás hostia neboli takí odvážni a nepríjemní. Azda iba v jednej pasáži po zmene strán, keď približne v desiatich minútach ovládli hru, boli viac viditeľní ako my. Na šance sme však jednoznačne dominovali. Žilinčania mali iba jednu dobrú možnosť hneď v úvode stretnutia, ale nezužitkovali ju. Potom sme ich k ničomu poriadne nepustili,“ konštatoval tréner FK NOVES Gejza Farkaš.

Bilancia tímu ho teší, má z nej radosť. Pochvaľuje si, že zverencom ide hra od ruky a to sa páči aj fanúšikom, ktorí  žijú s mužstvom a dávajú mu patrične najavo svoje sympatie. „Je dobré, že sme pritiahli ľudí na štadión, však pre nich sa futbal hrá.“ V ostatnom víťaznom zápase hostiteľom vyšiel úvod a ujali sa vedenia z pokutového kopu. „Je známe, že sme nebezpeční pri štandardných situáciách. Už pri prvom rohovom kope mohla byť odpískaná penalta, lebo protihráči stiahli jedného nášho borca na zem. Druhý raz išiel zase náš hráč hlavičkovať, no zozadu aj toho  stiahli. Jasná jedenástka, nikto neprotestoval.“ Na veľké prekvapenie inkasovaný zásah neprebudil bojového ducha béčka. Naopak, domáci kontrolovali hru a tesne pred prestávkou pridali dôležitý druhý gól do šatne. Zase to bolo po štandardke. „Zahrávali sme priamy kop  z vyše dvadsiatich piatich metrov, lopta išla do skrumáže a autor gólu len škrtol loptu nohou, pričom zmiatol  brankára, ktorý nestačil na túto zmenu reagovať.“

Po zmene strán sa predpokladalo, že hostia urobia niečo pre to, aby skorigovali stratu. Boli síce o čosi aktívnejší ako do prestávky, ale neohrozili domácu bránu. „Mali sme výbornú dvadsaťpäťminútovku, v ktorej sme mohli pridať tretí a možno aj štvrtý gól. Neboli to síce vyložené tutovky, ale boli sme v tlaku, mali sme časté držanie lopty a strieľali sme na svätyňu súpera, len sme ju poriadne netrafili.“

Zdá sa, že po prehre v Trebišove nastal zlom vo výkonoch Spišiakov. Na túto prehru ani G. Farkaš nezabudol a ako sa priznal, spomína ju každý týždeň. „Body zo Zemplína nám chýbajú, mohli sme byť v tabuľke vyššie. Vtedy sme mali výborný len prvý polčas, ale to na body nestačilo, lebo domáci boli jasne lepší po zmene strán.“ Na druhej strane kouča teší výborná defenzívna práca celého tímu. „V ostatných dvoch dueloch sme boli pri bránení veľmi dobrí a nepúšťali sme protivníkov s malou výnimkou do šancí. Možno béčko Žiliny malo niekedy opticky prevahu, ale v koncovke bolo bezzubé zásluhou našej koncentrovanosti,“ dodal tréner Spišskej Novej Vsi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: