Smutný hrdina si zaslúži absolutórium

Šéfredaktor|25. sep 2018 o 08:50

EMIL SUDIMÁK zneškodnil pokutový kop, inkasoval po desiatom rohu.

 

V treťoligovom stretnutí Humenné – Veľké Revištia (1:0) boli pánmi diania domáci. Najtesnejší výsledok nezodpovedá štatistike striel či rohových kopov. Humenská aktivita sa pretavila aj na 18 streleckých pokusov, z nich 8 mierilo do priestoru brány, domáci zahrávali 12 rohových kopov. Mužom zápasu bol Emil Sudimák, brankár FK Veľké Revištia.

 

Skôr, ako sme prešli k hodnoteniu 90 minút, zabŕdli sme do minulosti. Vie syn o svojom otcovi, že svojho času pôsobil ako tréner práve v Humennom? 

„Samozrejme. Oco tu pôsobil, keď som bol ešte malý chlapec. Najskôr sa venoval iba brankárom, s malým odstupom trénoval v Humennom dorastencov,“ vrátil sa k časom Emila Sudimáka st. jeho syn.

Poradil senior juniorovi pár rád, ktoré by mu mali pomôcť na humenskom trávniku?

„Pred zápasom stále prehodíme pár slov, sú to skôr motivačné rady. Hlavne, aby som si čo najlepšie zachytal a mal zo svojho výkonu dobrý pocit. V Humennom som odchytal niekoľko zápasov, od mládežníkov až po seniorské časy, ešte nikdy som tu nevyhral. Snažil som sa dnes aspoň o remízu, lebo k trom bodom sme mali ďaleko. Nevyšlo to, stále teda čakám,“ poznamenal nostalgicky brankár Veľkých Revíšť.

 

Keď hľadať muža zápasu, bol ním Emil Sudimák. Napokon však smutný hrdina...

„Mohli sme sa ujať vedenia, môj spoluhráč nepremenil samostatný nájazd, domáci brankár podržal svojich v ten správny moment. Bola to napokon naša jediná veľká šanca. Chceli sme uhrať remízu, brániť, ak by sa podaril brejk, skúsiť. Domáci vyhrali zaslúžene, mali množstvo šancí, môžeme byť radi, že to skončilo tak, ako skončilo.“

V 47. minúte si postavil loptu na biely bod humenský Predrag Radovanovič, zacielil polovysokou strelou k ľavej žrdi, ale strelu mu Sudimák vyrazil...

„Nemôžem prezradiť, kvôli čomu som sa tak rozhodol, ale mal som pocit, že to práve tam kopne.“

Pre výsledok rozhodujúci moment nastal v 77. minúte: desiaty humenský rohový kop a hlavička Radovanovića, ktorý tak napravil svoje zaváhanie...

„Snažil som sa zasiahnuť loptu vo vzdušnom súboji, ale pocítil som náraz, ktorý ma vyviedol z plynulého pohybu a výskoku. Neviem, či ma zrazil spoluhráč alebo protihráč, to ukáže až video, kontakt tam bol. Prehrali sme jediným gólom, ideme domov na prázdno, aspoň, že som si zachytal v peknom prostredí,“ dodal Emil Sudimák ml.   


Resumé:

Humenné – Veľké Revištia 1:0 (1:0)

Gól: 77. P. Radovanovič.

Nepremenený PK: 47. Radovanovič.      


Foto:

Vladimír Voroňák (FK Humenné) a Emil Sudimák (V. Revištia)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: