Hlavné menu

Slovensko-srbská komunikácia sa lepší

Šéfredaktor|16. aug 2017 o 00:00

Naposledy hrdinom zápasu dvojgólový kapitán Cyril Vasiľ.

Po štyroch kolách má FK Humenné (4. liga, skupina Sever) na konte desať bodov a patrí mu 2. miesto v tabuľke. V ostatnom stretnutí cestovali Humenčania do Pušoviec, k poslednému celku tabuľky a svoje ciele bodovať naplno splnili. Pod výsledok sa gólmi podpísal kapitán Cyril Vasiľ, s ktorým sme sa porozprávali.

Bola humenská cesta k trom bodom náročná alebo „pod kontrolou“? – Tréner nás nabádal najmä k tomu, aby sme súpera nepodcenili. Situáciu v tabuľke, jeho nula bodov na konte, to sme nesmeli brať do úvahy, jednoznačne nám to prízvukoval. Čo sa zápasu týka, otvorili sme skóre už do štvrťhodiny, ešte predtým sme spálil dve šance, do prestávky ostali zahodené aj ďalšie dve tutovky, takže odchádzať do kabín za stavu 0:1 bolo z nášho pohľadu málo. Takzvaná poistka víťazstva prišla štvrťhodinu pred záverom a až vtedy sme sa upokojili, hru sme držali pevne v moci.

 

Keď sa o výsledok 2:0 pričiní jeden hráč stáva sa logicky osobnosťou. A práve humenský kapitán sa ňou stal... – Góly som síce strelil ja, ale futbal hráme na ihrisku jedenásti, a tak kolektívne to aj vnímam. Pred prvým gólom mi naservíroval loptu Predrag (Radovanovič), ja som ju už iba zasunul do prázdnej brány, druhému gólu predchádzala spolupráca Sališ – Marián Dolutovský, ktorý ma našiel spätnou prihrávkou a ja som „placírkou“ loptu poslal do siete.

 

Po prvom kole sa v humenskej šatni objavilo hneď päť srbských futbalistov. Ako si Slováci zvykajú na Srbov (a naopak)? – Stále si na seba zvykáme, každým tréningom sa to zlepšuje, chlapci sa snažia učiť po slovensky, my tiež chytáme srbské slová. Keďže chceme hrať kombinačný futbal, je dôležitá komunikácia na ihrisku. Aj na tomto teda poctivo pracujeme,- konštatoval Cyril Vasiľ.

 

Resumé 4. kola

Pušovce – FK Humenné 0:2 (0:1)

Góly: 12. a 74. C. Vasiľ

ČK: 80. M. Štefaník (Pušovce)      

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: