Slová nezabrali, uprednostnil odchod

Šéfredaktor|2. jan 2018 o 00:00

P. Kolpák nevylučuje, že v rovnakom drese zostane aj na jar

Stáva sa i to, že to vo futbalovom kolektíve zaškrípe a vzťahy v známom trojuholníku sa narušia. Neraz to vyvrcholí radikálnym riešením. V priebehu jesennej časti tomu tak bolo i v treťoligovom Sabinove, pričom sa situácia vyhrotila v poslednej tretine zápolení, keď odišiel kapitán tímu Patrik Kolpák. Tréner Jaroslav Galko nemal ani s odstupom času pre tento krok pochopenie a kritizoval to. Podľa neho to jeho zverenec nezvládol a mal iné predstavy o dianí, než aké boli reálne.

(Zdroj: zuk, Autor: zuk)

Posledný zápas absolvoval P. Kolpák v Snine. V záverečných štyroch vystúpeniach lanskej časti súťaže už chýbal a do lopty si nekopol. Čo sa teda stalo, že borec, ktorý bol v MFK Slovan niekoľko rokov, si zvolil takúto zásadnú cestu? Rozhodol som sa po tom, čo prišli nedobré výsledky – hladko sme prehrali v Lipanoch aj doma s Vyšným Opátskym. Boli sme v úlohe fackovacieho panáka. Celkove v sezóne to bolo trápenie a preto od začiatku zápolení sme sa rozprávali o tom, aby sa káder posilnil, doplnil. Lenže nikto pre to nič neurobil, žiadna posila neprišla. Neskôr pribudli maródi a pomaly nemal kto nastúpiť, preto chodili na výpomoc dorastenci. Keď sa nič nezlepšovalo, tak som usúdil, že jediným východiskom bude opustiť šatňu.“ Hovorí sa, že kapitán opúšťa posádku aj potápajúcu sa loď ako posledný. Tentoraz to bolo naopak – odišiel ako prvý. O jeho názoroch vedeli všetci – spoluhráči, tréner aj činovníci. Či to bol pokus o nejakú menšiu vzburu? Možno sa to dá aj tak pomenovať, ale nakoniec som zostal v tom sám. Spoluhráči vedeli, že odchádzam, ja som to nikomu neoznámil. Už aj predtým vzhľadom na situáciu niektorí chceli odísť, každý mal toho naozaj dosť. Potom však zostali a vyvrcholilo to iba mojím odchodom. Pravdaže, aj ma to mrzelo, lenže uvedomujem si tiež to, že v sabinovskom futbale nejde o momentálnu situáciu, ale dlhodobý stav. Nahnuté to bolo aj v predošlých rokoch, lenže nie je s kým komunikovať aby sa prijali dajaké opatrenia.“ Zaujímalo nás, či za tým, čo sa udialo, boli aj nejaké nevyplatené peniaze. Bolo to skôr o prístupe a o tom, že chýbalo základné vybavenie na tréningy, trebárs lopty. Žiaľ, hoci sme na to upozorňovali, nič sa nedialo,“ pripomenul borec, ktorý uvažoval nad svojím odchodom dlhší čas a nebolo to podľa jeho slov nejaké momentálne riešenie dilemy.

Čo bude s ním ďalej, to ani sám nevie. Určite to, čo sa stalo, neznamená, že som nadobro v sabinovskom futbale skončil.“ Dostal nejaké ponuky z ďalších klubov vrátane treťoligových a čaká, aká bude reakcia v MFK Slovan. To, čo som urobil, bol dôsledok môjho postoja k tým veciam, ktoré neboli dobré a chcel som tým naznačiť, aby sa čosi zmenilo k lepšiemu. Ide mi o to, aby sa funkcionári zmobilizovali a dotiahli ďalších hráčov. Mám záujem na tom, aby sme boli kvalitným a silným kolektívom, a nie obetným baránkom.“ P. Kolpák naznačil, že nevylučuje, že na jar sa objaví v tom drese, v ktorom pôsobil v minulom roku. Rozhodnem sa podľa toho, ako sa Sabinovčania postavia k problémom a či sa niečo zmení. Počkám nejaký čas, či bude dajaká odozva a podľa toho sa zariadim. Ak zostane všetko po starom, tak zamierim do iného klubu.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: