Hlavné menu

Sériu pribrzdil až kalendár

Šéfredaktor|9. nov 2017 o 00:00

Stropkov nezlyhal ani v tradičnom derby

Jesenná fáza najvyššej regionálnej súťaže je na konci. Jedno kolo z jarnej časti sa predohrávalo, ale niektorí účastníci by prijali, keby sa pokračovalo v zápoleniach aj ďalej. Hlavne tí, ktorým to vo vystúpeniach išlo. Na prvom mieste treba spomenúť „polčasového“ víťaza zo Stropkova. Líder absolvoval dvanásť zápasov po sebe bez prehry, pričom v ostatných troch kolách získal plný bodový balík.

Kolektív MŠK Tesla sa rozlúčil s tohtoročnými bojmi radostne - výhrou a potešil znovu svojich priaznivcov. Pred početnou diváckou kulisou zdolal v tradičnom derby susedov zo Svidníka. Určite nebolo jednoduché po všetkých stránkach pripraviť sa na toto meranie síl. Jednak v predošlom jesennom vzájomnom zápase pod Duklou zverenci trénera Vladimíra Rusnáka dominovali a tak mohli očakávať od súpera túžbu po odplate. Navyše v derby to nemá automaticky  favorit jednoduchšie, skôr naopak. „Boli sme však v hernej eufórii a potvrdili sme to i v tomto zápase naším víťazstvom. Pravdu povediac radi by sme pokračovali i ďalej a viezli sa na úspešnej vlne, ale musíme rešpektovať kalendár tretej ligy,“ podotkol jeden z aktérov v drese vedúceho tímu Oliver Špilár.  Prezradil, že naposledy bolo tiež počasie príjemné, ale ihrisko dosť rozbahnené, zničené  vzhľadom na to, že v predošlých dňoch často pršalo. Náročný terén tak istotne trošku ubral z kvality. Bola nejaká podobnosť medzi vzájomnými zápasmi v tejto sezóne?  „Svidníčania hrali oveľa dôslednejšie než doma. Predstavili sa v dobrom svetle, bol to jeden z najlepších súperov, ktorých sme hostili v jeseni. U nich to bol pre nás jednoduchší duel, mali sme viac šancí  a častejšie sme kontrolovali hru. Jasne sme hostiteľov prevyšovali vo viacerých smeroch. Teraz to bolo dosť o bojovnosti aj preto, že hostia vystužili svoje rady hráčmi z Bardejova,“ uviedol hráč, ktorý po odchode kapitána Petra Jakubča získal pásku na svoju ruku.  Vysvetlenie bolo zaujímavé: „Potrebovali sme doplniť peniaze do klubovej kasy a tak ma Peter podpichoval už pred časom, že mi táto rola prischne a keď bude striedaný, tak mi pásku odovzdá. Keď išiel dolu, tak som pred ním utekal, ale napokon som si vyskúšal túto funkciu po prvý raz,“ usmial sa O. Špilár.

Do prestávky priaznivci žiadny gól nevideli. „Pred stretnutím sme si prízvukovali, že nechceme zaváhať, ale jednoduché to nebolo. Vedeli sme, že pokiaľ vyhráme, nálada bude ešte lepšia a zimná prestávka pokojnejšia.“ V prvom polčase domáci nezahrali to, čo sa očakávalo, dosť veľa kazili, postrácali ľahké lopty. „My sme mali dve šance, Svidníčania jednu, ale v koncovke to nikomu nešlo. Bolo zjavné, že rival je na nás nachystaný,  kvalitne pripravený. Ich tréner nás mal zmapovaných a snažili sa nás eliminovať. Spoliehali sa na brejky, atakovali, hrali rezolútne a vyčkávali na našu chybu. My sme neustále hrali do plných. Lenže boli sme boli trpezliví a po zmene strán sme to rozhodli. Po našom vedúcom zásahu odpor súpera už zoslabol, otvoril hru, čo nám viac pasovalo a my sme mohli pridať vyhrať aj presvedčivejšie. I ja som zahodil možnosť, ešte v prvom polčase raz som trafil brankára do nôh.“

Stropkovčania prehrali iba raz – paradoxne doma s Giraltovcami. Škrie táto strata ešte stále? „Nuž, nebyť tohto zaváhania naša bilancia mohla byť ešte lepšia, ale všetko zlé je na niečo dobré. Keby sme vtedy neprehrali, možno by sme neboli na tom tak ako teraz. A je možné, že by sme mali o tri body viac.“ Napriek tomu séria zápasov s bodovými zápismi je pozoruhodná. Stropkov má poltuctový náskok, ale jar bude i tak náročná a hlavne ustáť vedúcu pozíciu v hlavách nebude jednoduché. „Dvaja hráči nám odídu do Bratislavy na štúdiá, takže bude treba doplniť káder. Verím, že napriek zmenám  na jar nadviažeme na úspešnú jeseň,“ pripomenul O. Špilár, najlepší strelec MŠK Tesla.   

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: