Hlavné menu

Šarišania sa vonku cítia lepšie než doma

Šéfredaktor|14. aug 2017 o 00:00

Michalovce stále nestrelili prvoligový gól

Zavše  príde aj to, že radostná chvíľa sa zmení na pohromu. To zažili naposledy aj michalovskí futbalisti a ich priaznivci počas východoslovenského prvoligového derby s Prešovom. Zemplínčania sa predstavili po deviatich mesiacoch konečne na svojom trávniku, ktorý je vynovený, no neužili si to. V dueli susedov v najvyššej súťaži sa netešili nielen z prvého gólu v tomto ročníku, ale ani zo zisku čo len bodu.

 Domáci sa trápia a nedokážu prekabátiť obranu súperov tak, aby z toho ťažili. Nula v kolónke strelených zásahov je výrečným svedectvom impotencie v koncovke. Koniec koncov  podobne sa pred rokom trápil aj Tatran. I tentoraz Michalovčania boli aktívni len po šestnástku. Vidno, že chýba potrebná invencia a nápady, možno  by sa žiadalo viac pokoja a nie unáhlenosti. Vzadu to ide celkom solídne, no čo z toho, keď siete súperových brán sú nepoškvrnené. Štyri odohrané duely s prázdnou streleckou vizitkou sú odrazom nemohúcnosti a pre tento tím platí, že jedine premiérový zásah by ho mohol nakopnúť k prvej výhre a lepšiemu postaveniu v pelotóne. Naopak, Šarišanom sa zatiaľ v sezóne viac darí vonku ako doma. Inak zelenobieli už aj v minulosti odkázali v Zemplíne uhrať dobré výsledky a to korunovali cennou výhrou tiež tentoraz. Nadviazali  tak na senzačný úlovok zo Žiliny. Možno im atmosféra derby viac vyhovuje a určite je to lepší pocit než bojovať v azyle – na popradskom štadióne. Určite taktika, ktorú si hostia stanovili, bola účinnejšia, lebo okrem gólu mohli domácich ešte aj inokedy prekvapiť. Paradoxne na cudzej pôde Tatran dokáže akosi lepšie realizovať svoje zámery a zdá sa, že postupne aj posily, ktoré prišli do tímu pred zápoleniami, sa usádzajú na svojich postoch.

Pocity oboch trénerov po stretnutí boli pochopiteľné odlišné. Na tlačovke to rezonovalo i v ich vyhláseniach. Koniec koncov momentálne je to síce v jednotlivých táboroch kontrastné, ale súťaž sa ešte len rozbieha a nikto zo zodpovedných žiadne veľké závery robiť nemôže. Lebo nabudúce sa to môže diametrálne všetko otočiť.  

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Naším zámerom bolo, aby sme hrali aktívne a zaujali diváka po dlhom časovom odstupe. Avšak postupne pribúdala nervozita a odrazilo sa to v nesúrodej kombinácii a preto sme sa nedokázali presadiť. Prešov si počínal hral  umne, organizovane a vypracoval si nebezpečné brejky. Po zmene strán sme sa zamerali na  lepšiu kombináciu v strede poľa, no prišla rozhodujúca chyba  na našej strane a inkasovali sme. Snaha o dohnanie straty vyšla naprázdno, lebo v ofenzívnej činnosti sme nedokázali nič súce vymyslieť. Doplácame na nedostatok skúseností vo finálnej fáze.“

Miroslav Jantek, tréner 1. FC Tatran Prešov: "Myslím si, že nám vyšlo aj to, že sme zmenili rozostavenie a počínali sme si odvážnejšie. Už do prestávky sme mali niekoľko príležitostí na skórovanie, ale som rád, že to vyšlo aspoň po prestávke. Sústredili sme sa na to, aby po získaní lopty sme okamžite vyrážali vpred. Vzhľadom na to, že na našej strane bolo viac možností, je naša výhra zaslúžená."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: