Hlavné menu

Rozdielový hráč je pre trénera požehnaním

Šéfredaktor|22. sep 2017 o 00:00

Lipany sa už aklimatizovali a ťahajú sériu výhier

Aj tie tímy, čo opustili vyššiu súťaž, si musia nejaký čas zvykať na menej kvalitné zápolenia, ale o to srdnatejšie, bojovnejšie, dravšie. Presvedčili sa o tom v doterajšom priebehu zápolení  regionálnej elity aj futbalisti Lipian. Prvý poltucet kôl bol v znamení akejsi aklimatizácie, chytenia správneho rytmu, čo sa premietlo do dosiaľ jedinej prehry v Snine a dvoch remíz. Lenže v ostatných troch kolách už kolektív ŠK Odeva ide bez zaváhania  a naplno boduje.

„Chlapci si museli uvedomiť, čo ich bude čakať v tejto súťaži a, pravdaže, nemožno vyplakávať, ale hrať To som mal po na mysli aj pri myšlienkach venovaných počínaniu si zverencov pri porážke pod Sninským kameňom. Bolo dôležité aj vyskladať jednotlivé posty a dať chlapcom správny impulz. Škoda, že nás začali prenasledovať i zranenia, museli sme improvizovať a zostava sa podchvíľou menila. Neraz sme nevedeli do poslednej chvíle, kto bude môcť nastúpiť. Nebolo to teda celkom profesionálne V ostatnom čase sa to už stabilizuje, zverenci makajú, plnia taktické pokyny. Je to o pokore, pokoji a to sme dokázali i naposledy v Bardejovskej Novej Vsi, keď namiesto nášho vedenia 5:2 bol dlho stav bezgólový. Lenže vo finiši sme dali víťazný gól, ktorý bol zaslúžený a bol výsledkom trpezlivosti,“ rozhovoril sa tréner Emil Jacko, ktorý si ťažkal na výpadky Dlugoša či Hovančíka, ktorí sa zranili na Region´s Cupe. „Neskôr menovaný pomaly naskakoval do diania, ale po pohárovom vystúpení s Trebišovom mu noha opuchla a v tomto stretnutí sme museli mať na lavičke troch dorastencov. Region´sCup je zaujímavá akcia  a je česť štartovať na nej a reprezentovať náš kraj. Sme vďační, že sa našich hráčov tréner vybral, ale trošku to u nás i narušilo symbiózu, zohratosť aj atmosféru.“

Miniséria troch výhier teší, ostatný úspech sa podľa slov kormidelníka rodil najťažšie. „Súper bojoval a aj preto, lebo išiel na doraz, drel, lebo predtým doma prehral a nechcel vo svojom prostredí stratiť ďalšie  body. Bol húževnatý, hral agresívne, bol vyburcovaný, chcel sa presadiť proti nám. Lenže my sme si to sami zdramatizovali. Už v druhej minúte sme mali tutovku, potom pribudli ďalšie možnosti, ktoré sa nedajú označiť inak  ako stopercentné. Naopak, mohli  sme byť potrestaní, ale našťastie nás podržal brankár vynikajúcim zákrokom. Preto bol výsledok dlho na vážkach a mohlo sa to skončiť veru všakovako. Lenže boli sme nakoniec radi, že futbalový Pán Boh sa priklonil na našu stranu, lebo naozaj sme celý zápas dominovali a domácich sme s výnimkou dvoch-troch momentov k ničomu nepustili. Zápas sme mali jasne v našej réžii. Pri všetkej skromnosti som narátal nie menej ako osem výborných možností na strelenie gólu.“ Keď pár minút pred koncom Lipany prišli o vylúčeného hráča, iste si E. Jacko v hlave premietol zvyšok zápasu a mal malú dušičku, či sa to nezvrtne v neprospech kolektívu, ktorý koučuje. „Presne tak. Keďže sme nedali góly, nechali sme domácich stále žiť, držali sa nad vodou a bolo to naozaj na hrane. Toho sa musíme už nabudúce vyvarovať, lebo pri podobnom priebehu sa sami okliešťujeme o pohodu a pokoj. Po našom oslabení som tŕpol, čo sa stane, hoci som chlapcom veril, lebo v druhom polčase boli azda 40 minút na polovici súpera. Trošku som však zaváhal, či vyhráme. Mali sme aj v oslabení najprv dve pološance a nakoniec to všetko zariadil Lukáš Janič, ktorý je naším rozdielovým hráčom. Všetko sa odvíja od jeho formy a kombinačných schopností, pri ňom rastú aj mladí hráči. Je výborné, pokiaľ má tréner takého hráča, pri ktorom ide kvalitou hore celý tím,“ chválil zverenca lodivod Lipian Emil Jacko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: