Hlavné menu

Rekonštrukcia štadióna i „umelá tráva“

Šéfredaktor|25. okt 2017 o 00:00

Humenské futbalové práce pokračujú, vyrástli tribúny.

Poslanci Prešovského samosprávneho kraja na svojom ostatnom zasadnutí schválili združené investície na podporu rozvoja športu, konkrétne výstavbu športovísk. Financie vo výške 100 tisíc eur poputujú aj na tréningové ihrisko s umelou trávou na Futbalovom štadióne v Humennom. Investičný zámer najprv schválilo Mestské zastupiteľstvo na svojom rokovaní 31. augusta. 

 

Predpokladaný celkový rozpočet je vo výške viac ako pol milióna eur. Skutočný náklad bude známy až po uskutočnení verejného obstarávania na dodávateľa stavby. Združená investícia bude predstavovať samostatné stavebné dielo pozostávajúce zo spodnej stavby, v rámci ktorej sa vykonajú zemné práce do hĺbky 40 až 60 centimetrov. Ďalej sa vytvorí štrkové podložie, zabudujú sa drenáže na odvedenie dažďových vôd a z vrchnej stavby, predmetom ktorej bude realizácia povrchu tréningového ihriska. Rozmery čistej hracej plochy budú 68 x 105 metrov. „Umelý trávnik bude tieto rozmery presahovať v priestore za bránkami o štyri metre a v priestore pri postranných čiarach o tri, respektíve šesť metrov (na strane striedačiek). Súčasťou prác bude aj ohraničenie plochy ihriska betónovými obrubníkmi, zhotovenie čiar na hracej ploche a osadenie hliníkových futbalových bránok rozmerov 7,32 x 2,44 metrov so sieťami,“ píše sa materiáli predkladanom na zastupiteľstve PSK.

Nový šat dostáva aj rekonštrukcia futbalového štadióna. Koncom júla sa zrealizovali rozvody pre zabudovaný zavlažovací, drenážny a odvodňovací systém. „Dodávateľská spoločnosť SEDA Sport už zmontovala aj oceľové konštrukcie východnej tribúny označenej ako tribúna „B“, kde sa zmestí 874 divákov na sedadlách v oddelených sektoroch pre domácich aj hosťujúcich fanúšikov. Rovnako aj hlavná tribúna „A“ sa už postupne „ťahá“ do výšky. Na nej už boli osadené základové pätky a zmontované nosné konštrukcie tribún pre 893 divákov, VIP hostí a zástupcov médií,“ informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu.

Celkovo bude k dispozícii 1 767 miest na sedenie. Do budúcnosti je možné kapacitu rozšíriť o dvojnásobok. Taktiež sa pracuje na dvojposchodovej prevádzkovej budove, ktorá bude súčasťou štadióna. Nachádzať sa v nej budú hráčske šatne, sociálne zariadenia, rozcvičovňa, šatne pre rozhodcov s vlastným hygienickým zázemím, miestnosti pre delegáta zápasu, na dopingovú kontrolu, pre maséra, pracovňa trénera i ošetrovňa. Okrem toho tam nebudú chýbať priestory pre novinárov, VIP hostí, televízne štúdio, konferenčná a spoločenská viacúčelová miestnosť. „V severnej časti areálu sa už postavila aj doplnková budova, kde bude neskôr sídliť jeden z dvoch bufetov. Zároveň tam budú aj toalety, miestnosť prvej pomoci pre návštevníkov a vytvoril sa tam aj priestor pre pokladňu,“ dodala Dochánová.   

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: