Hlavné menu

Reakcia N. Hrušova na neodohraný zápas

Šéfredaktor|14. okt 2017 o 00:00

S Kamenicou n/C. sme sa chceli dohodnúť, navrhli sme aj termín

Neodohraný zápas 10. kola V. ligy skupina Vihoraltsko-Dukelská medzi FK Kamenica nad Cirochou a FK Nižný Hrušov vyvolal vášne. Kým tréner domácich Slavomír Tokár hovorí o dvoch zranených hráčoch, manažér Marek Ihnát k tomu ako ďalšie dôvody uviedol birmovku jeho syna a fakt, že práve S. Tokár bol „odcestovaný“.

FK Nižný Hrušov považuje spôsob medializácie celého prípadu za nešťastný. Ako sa uvádza v klubovom vyhlásení, vzniknutá situácia funkcionárov mrzí o to viac, že mali ochotu dohodnúť sa na náhradnom termíne. Podmienkou bolo len to, aby aj oni mali k dispozícii kompletný káder. „O zmenu termínu nás v telefonickom rozhovore požiadal 2. októbra manažér FK Kamenica n/C. M. Ihnát a ako dôvod uviedol oslavu v jeho rodine, resp. to, že tréner má zakúpené lístky na zápas Slovensko – Malta. O zranených hráčoch sa nezmienil, práve naopak,“ uvádza sa v stanovisku FK N. Hrušov.     

Hrušovčania ako  náhradný termín navrhli sobotu – 7. októbra. To však domácim nevyhovovalo, pretože ich mládežnícke kategórie mali v tom čase odohrať zápas v Radvani. „Snažili sme sa vysvetliť, že na rozdiel od hráčov A-mužstva sú žiaci a dorastenci cez týždeň doma, preto by nemalo byť problémom dohodnúť si iný termín a majstrovské stretnutie dospelých sa mohlo odohrať v sobotu,“ píše sa v reakcii N. Hrušova.

Špecifikom nižších súťaží je práve fakt, že hráči popri svojich pracovných povinnostiach nedokážu garantovať svoju účasť na stretnutí v dostatočnom časovom predstihu a to bola aj situácia v N. Hrušove, preto s novembrovými termínmi nesúhlasili. „Viacerí naši hráči pracujú na zmeny a so zamestnávateľmi majú férové dohody, že po skončení súťaže vyjdú svojim kolegom v ústrety práve oni. Ďalší chlapci študujú a tiež si nastavujú veci tak, aby neskôr zameškané dobehli, preto by sme v tomto prípade nemohli nastúpiť v kompletnom zložení my,“ reaguje FK Nižný Hrušov.

V N. Hrušove si stoja za tým, že súperovi chceli vyjsť v ústrety odohraním stretnutia o deň skôr, a to aj napriek tomu, že dôvody na preloženie zápasu nepovažujú  za objektívne. „Nie raz, nie dvakrát sme nenastúpili v kompletnom zložení, pretože sa nám hráči zranili, boli vykartovaní alebo nemohli hrať z iných dôvodov. Všetci predsa máme skúsenosti s tým, ako to v amatérskom futbale chodí... Nevieme, koľko hráčov mala Kamenica naozaj indisponovaných, ale zdá sa nám ako neférové, ak my máme brať ohľad na stav v kádri súpera a pokiaľ ide o nás, v opačnom garde to už nikoho nezaujíma,“ uzatvorili celú

 „kauzu“ v N. Hrušove.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: