Prvoligový konár podpílený oveľa skôr

Šéfredaktor|13. máj 2018 o 00:00

Tatran už bez prvoligových ostrohov

Desiatky maličkostí a neúrekom dôležitých vecí už oveľa skôr podpiľovali prvoligový konár pod Tatranom Prešov. Počnúc chybami v budovaní kádra, cez trénerské rošády so zamotanými príbehmi a končiac hernými slabinami. Tréner Mišovec poukázal na niektoré chyby, ktoré sa podpísali pod neuspokojivé výsledky a bodíky postupne odplávali čoraz častejšie. Teraz už nemá význam vŕtať sa v zaváhaniach, ktoré spôsobili, že Prešovčania nedávali góly a v ktorých úsekoch v jednotlivých zápasoch zlyhali. Vždy je to tak, že galiba nespadne zo dňa na deň. Tiež sa nabaľuje postupne a pokiaľ sa prehliadajú varovné signály, vypomstí sa to.

Zelenobieli po pár rokoch znovu okúsili trpký pocit z vypadnutia z elitných zápolení. Zdá sa, že sa nepoučili, lebo kozmetické náplasti neriešia podstatu problémov. Nestačí horekovať, že bolo treba v predposlednom kole streliť jeden gól a poraziť priameho konkurenta zo Senice. Už dávnejšie sa vedelo, že východniari proste nemajú dostatok pary na to, aby vytrvali v ľútom boji o udržanie sa. Stačilo by preorať celý sumár doterajších vystúpení a hľadať kiksy, ktoré podmienili klinickú smrť Tatrana.

Darmo sa hráči i realizačný tím nádejali, že to na Záhorí „dajú“, želanie bolo silnejšie ako samotná schopnosť obstáť v kľúčovom meraní síl. Dážď, ktorý pokropil tunajší trávnik, šťastie hosťom nepriniesol. Do prestávky mali možnosti aj domáci, no ich brankár Holec sa zapotil hlavne po strele Gatariča. Vedelo sa, že to bude o jednom góle a tak si aktéri aj v druhom polčase dávali pozor, aby neurobili osudnú chybu. Skórovať mohol Luberda, no i Seničania, ale zopárkrát výborne zasiahol ich gólman Lukáč. Na druhej strane znovu kontroval Gatarič a hlavne Hošek, no český legionár len umocnil post dlhodobo najväčšieho smoliara v zakončení. Jeho neúspešný pokus dal bodku za snahou hostí a keďže ani Senica nevynikla, no ustrážila si remízu, o osude východniarov bolo rozhodnuté.

Na tlačovke bola psychická kondícia oboch tréner, prirodzene, iná. Ton Caanen, Senica: "Prešov predviedol sympatický výkon. Na priebeh duelu malo vplyv aj počasie, my sme odštartovali nervózne. Potom sme sa zlepšili aj v kombinácii, hoci šance sme nezužitkovali. Druhý polčas mal typické črty hry súperov, čo bojujú o záchranu, ale remíza bola spravodlivá."

Anton Mišovec, Prešov: "Som veľmi sklamaný, pretože sme nesplnili cieľ a nevyhrali sme. Takticky sme boli dobre pripravení, na výške, najnebezpečnejších hráčov domácich sme držali na uzde a nedovolili sme im, aby sa dostali do šance. Do prestávky sme mali viac z hry a vyskytli sa aj vyloženejšie možnosti, no zahodili sme ich. Žiaľ, nedokázali sme streliť rozhodujúci gól a to sa nám stalo už v niekoľkých zápasoch, ktoré sme iba remizovali. Takže znovu nedostatočná koncovka ovplyvnila výsledok a nepodarilo sa nám získať tri body.“

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: