Polčas dohral so zlomenou rukou

Šéfredaktor|21. aug 2019 o 08:45

Dominik Matta sa pod Jasenovským hradom rýchlo udomácnil.

 

Po víkende má 5. liga (skupina Vihorlatsko-Dukelská) nového lídra – Jasenov. Cesta k výhre a posunu na špicu tabuľky však nebola pre hrajúceho trénera Chalupku a spol. ľahká. Súper so Zámutova sa držal na kontakt, výsledok 2:1 znamenal dámu až do konca. A pridali sa k tomu aj zranenia, do II. polčasu už nenastúpil Dominik Matta.  

 

„Nakopnutá lopta, šiel som do vzdušného súboja, zozadu ma súperov protihráč rukami sotil a ja som nekoordinovane padal. Aby som si nezranil hlavu, reflexívne ako prvé dopadli na trávnik „ochranné“ ruky, avšak ľavá si to odniesla,“ vrátil sa k inkriminovanej chvíli 19-ročný futbalista. 

„Po dopade prišla hneď citeľná bolesť, náš lekár mi ruku ošetril, obviazal, pokračoval som v hre. Ostré súboje však pokračovali aj naďalej, nenapadlo mi, že by ruka mohla byť zlomená. Očakával som silné narazenie. Na odporúčanie lekára Farkaša som už do tvrdého zápasu na druhý polčas nenastúpil,“ poznamenala čerstvá jasenovská posila z FK Humenné.


 

Kým spoluhráči vybehli na trávnik do 2. polčasu, Dominik Matta nasmeroval svoje kroky na lekárske vyšetrenie do nemocnice... – „Vyšetrenie potvrdilo zlomeninu vretennej kosti, našťastie nie je zložitá. Mal by som teda pauzovať mesiac, keďže som mladý a zranenie sa môže rýchlo hojiť, možno to bude o niečo menej,“ zaprial si futbalista.

Nová tvár v jasenovskom kádri sa dobre adaptovala i gólovo ujala. Takže zatiaľ spokojnosť? – „Teší ma, že chlapci aj bezo mňa zabojovali a ťažký zápas vyhrali. Bol to futbal s veľkým množstvom osobných súbojov, museli sme hostí eliminovať v ich snahe o kombinácie, čo sa aj podarilo. V novom prostredí sa cítim super, káder ma prijal, na trávniku ma spoluhráči často vyhľadávajú prihrávkami – Matej Roško, Peter Horvát, Patrik Matta, Dominik Mišľan, tiež hrajúci tréner Róbert Chalupka. Moje pocity sú veľmi dobré,“ dodal Dominik Matta, autor už dvoch presných zásahov, ktorý si na prelome augusta i septembra od futbalu nútene oddýchne.       

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: