Plán rozvoja štadióna MFK Snina

Šéfredaktor|17. dec 2020 o 14:15

Žiadosť o podporu z fondov by mala pomôcť k vybudovaniu protiľahlej tribúny.

Futbalový areál v Snine sa možno dočká ďalšej rekonštrukcie, ktorá ho posunie na vyššiu latku. V ostatných rokoch došlo k obnove šatní a interiéru budovy tribúny, pribudlo ihrisko s umelým trávnatým povrchom. Od konca októbra je na hlavnej trávnatej ploche k užívaniu odovzdaný automatický zavlažovací systém.

Pred pár dňami sa dostal k verejnosti ďalší krok rozvoja futbalovej infraštruktúry.

Existuje návrh, ako by mohol vyzerať areál futbalového štadióna, ak by bolo Mesto Snina úspešné v žiadosti, ktorú pripravovali spolu s MFK Snina.

Ide o projekt opäť z Nórskych grantov, tentokrát v rámci programu Miestny rozvoj, znižovanie chudoby a inklúzia Rómov. Ak by sa podarilo mestu Snina získať ďalšie financie (tak ako pri výzve SK-Klíma, kde získalo mesto 1 400 000 EUR, z ktorých časť sa týka zateplenia športovej haly T-18), zrealizovala by sa časť z návrhu areálu futbalového štadióna.

„Iniciatíva vzišla od Daniely Galandovej, primátorky mesta Snina a Eriky Jankajovej z Oddelenia strategického rozvoja. Rozmýšľali sme o zmene celého areálu do budúcna, hľadali sa projektové možnosti. Pracovne by bola činnosť rozdelená do etáp, v rámci futbalového areálu by sa odstránil ovál okolo ihriska a vybudovala by sa protiľahlá tribúna s budovou. V hre sú aj parkovacie miesta. Všetka snaha smeruje po mnohých rokoch k veľkej obnove a modernizácii štadióna,“ konštatoval František Hanc.

Do projektu bola zahrnutá budova, kde sa plánuje gymnastická hala, šatne, konferenčná miestnosť, kuchyňa, sociálne zariadenia, prístup a parkovacie miesta. Súčasťou tohto objektu bude aj športová tribúna.

„Žiadosť je spracovaná. Hľadal sa nórsky partner, komunitné rómske centrum, ďalší spolupracovníci. Dôležité slovo ešte musia povedať poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva, ale verím, že dôjde k podpore a žiadosť zašleme,“ dodal prezident MFK Snina.

Verme, že projekt bude úspešný a financie sa podarí získať. Snina vždy športom žila a zaslúži si ďalšie investície do športovej infraštruktúry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: