Penaltový „výbuch“ ešte v riadnom čase

Šéfredaktor|22. júl 2019 o 21:10

Sninčania ukončili pohárovú púť hneď v 1. kole. V zápase nepremenili hneď dva pokutové kopy.

 

Vypadnúť hneď v úvode? V ostatných sezónach to nebolo zvykom. Pred dvoma rokmi bolo realitou dokonca 4. kolo, keď Snina v domácom prostredí vytrápila Michalovce, po remíze 1:1 postúpil favorit až v rozstrele (2:4). V uplynulej sezóne sa MFK Snina dostal do 3. kola, po domácej remíze 2:2 s Vranovom opäť nezvládli Sninčania rozstrel (3:4). A strach z penált v Slovnaft cupe sa akoby futbalistov spod Sninského kameňa stále držal.

 

V 1. kole sa predstavil treťoligista na trávniku piatoligovej Kamenice n/Cir. Že mal bližšie k postupu favorit najviac hovorili 48. a 77. minúta. Hostia dostali vtedy výhodu pokutového kopu. Dický svoju tutovku zahodil a Jankaj vychytal brankár Burda. A tak prišiel trest. V 89. minúte priamy kop harcovníka Lazúra v kamenických farbách určil postup piatoligistu. 

Aké mal prvé dojmy po záverečnom hvizde René Kočan?

- „Zlé, smutné, nešťastné... Je to akoby obraz našej prípravy, keďže herný prejav nie je zlý, ale až nenormálne sa trápime v koncovke. Pomohol by nám akýkoľvek gólik, mužstvo by sa upokojilo, lebo chceme až príliš a z toho sú nohy až zviazané. Vznikne tak jedna veľká blamáž,“ povedal sninský tréner na úvod.

Trénovali ste pred zápasom pokutové kopy? – „Nie. Zápas sme vnímali ako generálku pred ostrým štartom do sezóny, nechcel som, aby boli chlapci ovplyvnení ťažiskom postupu. Napokon to dopadlo tak, že sa mi ťažko hľadajú slová.“

Pred prvým „majstrákom“ teda musíte popracovať aj na psychike... – „Musíme si viac veriť, tlačiť sa do šancí, pokúšať sa o streľbu, ísť úspechu viac naproti. Mám pocit, že nie všetci v mužstve ideme na sto percent,“ dodal René Kočan.     

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: