Ostatné prekvapenie vymazalo predošlé

Šéfredaktor|30. júl 2018 o 00:00

B. Poremba oslávil návrat do Lipian gólom, ktorý však konečnú radosť neznamenal

Rozporuplné pocity ovládli po domácom druholigovom vystúpení aj futbalistu Lipian Branislava Porembu. Síce dal vedúci gól ŠK Odeva, ale napokon to nestačilo ani na zisk bodu v meraní síl s Pohroním Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Pre tohto hráča to bol totiž špecifický duel, lebo sa pred domácimi priaznivcami predstavil po ôsmich rokoch. Jeho návrat vzhľadom na zásah, ktorý dosiahol, bol teda parádny na strane jednej, ale na strane druhej len umocnil smútok po skončení zápasu.

Dvadsaťtriročný borec odišiel z ŠK Odeva ešte ako žiak a toto bol jeho premiérový gól v tomto drese v kategórii dospelých. Pred viac než dvoma rokmi zamieril z Pušoviec do L. Mikuláša, kde mu vypršal kontrakt a hoci sa zdalo, že by mal v Liptove pokračovať, napokon sa to vykryštalizovalo celkom inak. „Dva týždne pred súťažou mi bolo povedané, že pán prezident klubu si to rozmyslel. Lipany sa mi vzápätí ohlásili, či by som nemal záujem vrátiť sa späť. Neváhal som, lebo bolo už aj neskoro hľadať si iný nový klub,“ podotkol B. Poremba, ktorý v L. Mikuláši veľa gólov nedával, skôr to bolo sporadické, no teraz by bol rád, keby mu to častejšie padalo.

Ako teda skóroval v úvodnej minúte? Bolo to po spätnej prihrávke Miša Vilkovského, keď som sa presadil krížnou strelou a prekvapil tak brankára.“ Lenže taký skorý zásah má aj svoje nevýhody, lebo neraz vyprovokuje súpera k lepšej hre a snahe otočiť výsledok, keďže je ešte dosť času. Keby však hostitelia mali v ďalšom priebehu lepšiu mušku, už do prestávky mohli o osude stretnutia rozhodnúť vo svoj prospech. Do dvadsiatej minúty sme mohli vyhrávať vari aj 3-4:0. Aj ja som mal ďalšiu tutovku, no nedal som a vzápätí hostia vyrovnali z protiútoku.“ Nedáš-dostaneš sa naplnilo do bodky. Postupne sa hralo skôr v strede poľa, po zmene strán priebeh ovplyvnil druhý gól Stredoslovákov po rohovom kope. Hostia mali dve šance - a ani nie vyložené - za zápas a dali dva góly. Bolo to kruté pre nás a nemyslím si, že sme prehrali zaslúžene. Aj v druhom polčase sme mali príležitosti na zmenu výsledku, no už nám to nevyšlo. Takže nevyhral lepší, ale šťastnejší,“ riekol hráč, ktorý ešte nevie, či bude musieť prispieť do tímovej kasy za premiérový gól. Určite sa však na to opýtam.“ Inak, predtým v prvom kole proti Tatranu Prešov zase z tábora porazených sa zase ozvali názory, že Lipany nevyhrali zaslúžene...

Hostitelia sa hotovali pred vyše sedemsto divákmi v domácej ouvertúre bodovať, takto však „vymazali“ prekvapivý zisk z prvého kola proti Prešovu. Bolo to teraz náročnejšie?  Hostia boli mladý kolektív, behavý, na lopte silný. V závere sme vyvinuli značné úsilie, aby sme aspoň vyrovnali, no už nám ku koncu aj odchádzali aj sily v úmornej horúčave,“  riekol B. Poremba, ktorý bol však aspoň rád, že sa stretol s chlapcami z tábora hostí, ktorých pozná veľmi dobre ( Hatok, P. a M. Jackovci ). Mali sme chvíľu čas aj na krátku reč, podpichovali sme sa pred zápasom i po ňom.“  Nie je bez zaujímavosti, že domáci členovia realizačného tímu E. a Š. Jackovci, ktorí sú otcovia spomínaných dvoch borcov Pohronia, sa trošku aj hnevali na svoje ratolesti. Pravdaže, s tým, že vedia, ako to vo futbale chodí a každý bojuje za svoj dres najlepšie ako vie a rodinné väzby nemôže brať do úvahy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: