Obaja brankári si zachytali – Vohár i Štefanik

Šéfredaktor|19. apr 2018 o 00:00

Humenský gólman ešte v jarnej časti neinkasoval.

Bolo sa na čo pozerať. Štvrtoligový duel Humenné – Kračúnovce (2:0) určil tri body domácim, ale ich súper sa na ihrisku lídra ľahko nepoddal. I keď už od 6. minúty prehrával z pokutového kopu a druhý úder prišiel po hodine hry nešťastne, s vlastným kračúnovským prispením.

Futbalovo rušné stretnutie prinieslo príležitosti na oboch stranách. Brankári si teda do sýtosti zachytali...

Určite som sa nenudil. I keď sme prehrali, nemáme sa za čo hanbiť, prácu som nemal iba ja, ale aj môj humenský náprotivok, myslím, že divákovi sa mohol zápas páčiť,“ začal debatu Peter Štefanik.

Kračúnovský brankár je už skúseným harcovníkom regionálnych futbalových trávnikov. Zažil teda nespočetne rôzne situácie. Snáď aj zápas, v ktorom prehral penaltou i vlastným gólom?

Jedenástka nešťastná, podľa môjho úsudku najskôr domáci útočník atakoval nášho obrancu šľapákom, potom prišiel aj faul z našej strany. Druhý gól doslova smoliarsky, tečovaná lopta našim hráčom zmenila smer, nestačil som reagovať. Škoda, nebol to zlý náš výkon, po penalte sme sa aj herne zomkli, len efektivita v ofenzíve chýbala,“ dodal 41-ročný brankár.


 

Úplne spokojne mohol hodnotiť dianie na trávniku humenský strážca svätyne...

Kvalitný súper, musím povedať, že v jarnej časti najlepšie mužstvo, proti ktorému sme nastúpili. Šance na oboch stranách, mali sme viac šťastia, i keď brvno Voroňáka v závere polčasu znamenalo smolu, v opačnom prípade by sme mali na kopačkách pokoj už skôr. Myslím si, že výhra bola zaslúžená, na druhej strane chcem pochváliť aj Kračúnovce. S takýmito výkonmi si isto zabezpečia miestenku v hornej časti tabuľky,“ konštatoval Dominik Vohár.

FK Humenné v troch jarných zápasoch ešte neinkasoval (doma: Pušovce 8:0, Kračúnovce 2:0, vonku: Záhradné 0:4), k celkovej bilancii 270 minút z jari pribudlo ešte 19 jesenných na sumárnych 289 minút čistého konta.

Pochvalu si zaslúži naša defenzíva, chlapci mi pomáhajú, ja sa snažím byť oporou, ak aj sa nejaká šanca súpera naskytne. Chytá sa mi lepšie, trénujem už viac, štyri až päťkrát týždenne, predtým som z pracovných dôvodov mohol iba raz, takže má to pozitívny dopad,“ dodal 24-ročný humenský brankár.


 

Resumé, 21. kolo:

FK Humenné - Kračúnovce 2:0 (1:0)

Góly: 6. N. Sališ (11 m), 61. vlastný (Lechman)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: