Noví tréneri víťazne

Šéfredaktor|22. apr 2018 o 00:00

V Bardejove odvolali trénera Kužmu.

V piatok sa vedenie Partizána Bardejov dohodlo s trénerom Kužmom na ukončení spolupráce. Poľský tréner má do konca apríla dovolenku a potom sa už k mužstvu nevráti. Jeho povinnosti dočasne prevzali asistent Pavel Piršč a športový riaditeľ Alexander Tyč. Pri brankároch zostáva Juraj Čobej.

Nových“ trénerov čakal náročný zápas proti žilinskému béčku. To sa pohybuje na horných priečkach tabuľky a kvalita mu nechýba. Dobrou správou pred zápasom bolo, že na ihrisko sa po zranení vrátil skúsený Vladimír Andraščík, zlou zranenie brankárskej jednotky Richarda Gmittera tesne pred začiatkom stretnutia.

Bardejovčania začali dobre a už v úvode mohol otvoriť skóre Santos. Pavel Piršč (asistent trénera BJ): „Vedeli sme, že nás čaká veľmi ťažký zápas. Žilina je na popredných miestach a hrá systém svojho áčka. Mladí, behaví chlapci. Vedeli sme, že, ak dostanú priestor, budeme mať problémy. Chlapci sa zomkli, bojovali. Škoda, mohli sme rozhodnúť už v prvom polčase. Po niekoľkých nepremenených šanciach prišla v závere prvej časti hry studená sprcha. Suľa gólom do šatne zrovnal skóre. Tibor Golian (asistent trénera ZA): „My nie sme spokojní s výsledkom, ale s výkonom sme spokojní. Nastúpilo päť hráčov z dorastu v základe a dvaja v priebehu. Je to pre nich dobrá škola. Výkon bol slušný. V prvom polčase boli oba tímy dobre organizované, kompaktné. My sme inkasovali po peknej strele spoza šestnástky. Našťastie sme prežili ďalšiu situáciu, keď mohli dať domáci na 2:0. Podarilo sa nám ešte vyrovnať.

V druhej časti hry prevzali iniciatívu hostia. Ich snaha však končila na kvalitnej defenzíve Partizána a aj Vinclér ukázal niekoľko parádnych zákrokov. Pavel Piršč: „V šatni sme nezvyšovali hlasy. Chceli sme chlapcov viac podporiť." Tibor Golian: „Druhý polčas sme čakali, že domáci majú za sebou veľa zápasov a trošku odpadnú. Zatlačili sme ich herne, ale bolo to len po šestnástku. Vyložené šance neboli."

Partizáni mali výraznú snahu s výsledkom niečo urobiť, ale smerom dopredu sa im veľmi nedarilo. Našťastie v Bardejove majú Hamuľaka. Súčasne najlepší kanonier druhej ligy v 66. minúte parádne prevzal loptu a poslal ju za chrbát bezmocného gólmana MŠK. Žilinčania ešte viac pritlačili, domáca obrana s problémami odolávala. Bodku za zápasom dal svojim druhým gólom Hamuľak. Pavel Piršč: „Vedeli sme, že, ak dajú do toho všetko, dokážeme zápas dotiahnuť do víťazného konca." Tibor Golian: „Druhý gól podľa mňa zaváňal ofsajdom, ale je to len môj pohľad z lavičky. V závere sme chceli vyrovna . Z brejku sme inkasovali. Gratulujem domácim.“

Samozrejme, že na tlačovej konferencii po zápase sa dostala na pretras aj rýchla zmena kormidelníka Partizána. P. Piršč: „Vedenie rozhodlo veľmi rýchlo. Nepozerali sme sa dozadu. Spoločne sme dokázali uhrať výsledok, s ktorým môžeme byť spokojní. Každý zápas je iný. Polovica mužstiev v druhej lige bojuje o záchranu. Chceme druhú ligu pre Bardejov zachovať a výsledok nás veľmi teší.“

 

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: