Hlavné menu

Napätie na špici v tabuľke strelcov víta

Šéfredaktor|6. apr 2017 o 02:00

Zaujímavú streleckú  sínusoidu majú treťoligoví futbalisti Giraltoviec. V prvom jarnom kole v Bardejovskej Novej Vsi nestrelili gól, potom doma dali päť kúskov Veľkým Revištiam, no naposledy proti Svitu vyšli znovu v koncovke naprázdno. A práve to využili hráči Svitu na to, aby sa tešili z trojbodového úlovku.

A pritom futbalisti FK tiež predtým neoslnili nejakou mimoriadnou pohotovosťou v zakončení. Veď v ouvertúre tohtoročnej časti podľahli na nulu vo V. Revištiach, neskôr doma remizovali s Plavnicou 1:1. Tieto výsledky predznamenali, že buď sa zverenci Milana Jambora do tretice uchytia, alebo zostanú zase pred bránami prvej jarnej výhry. Ktovie, možno ostražitosť hostiteľov tiež trošku ukolísala bilancia Sviťanov. Tak či tak zrodila sa výhra hostí, ktorá patrila do kategórie nečakaných v minulom  kole najvyššej regionálnej súťaže.

Určite boli Podtatranci aj trošku nervózni z toho, že v prvých dvoch meraniach síl im úspešný výsledok utiekol. Čo si teda povedali, aby konečne vyhrali? „Základom nášho úspechu bola koncentrovaná hra. Je pravda, že prvé dve vystúpenia nedopadli dobre, ale to neznamenalo, že by sme si prestali veriť. Teraz sme sa správne nabudili a verili sme, že výhry musia prísť. Však sme kvalitné mužstvo, lenže bolo treba zladiť všetky detaily,“ rozhovoril sa Lukáš Stanislav. Naznačil, že prvý duel v Zemplíne nebol dobrý, druhé súperenie s Plavnicou na vlastnom trávniku prinieslo lepší výkon v druhom polčase po inkasovanom góle. „Vredy sme sa už dokázali naštartovať a mal som pocit, že v Giraltovciach sme išli od začiatku na tej vlne, na akej sme sa viezli v záverečných dvadsiatich minútach s Plavničanmi.“ Aj v jeseni aj teraz Svit dokázal MFK Slovan pokoriť. Boli v oboch dueloch súperov nejaké podobnosti? „Ťažko povedať. Domnievam sa však, že zakaždým sme boli futbalovejší a mám pocit, že na ihrisku súpera sme boli ešte výraznejší v hre v  poli aj na lopte než rival.“ Boli sme zvedaví, ako tento kanonier hodnotil priebeh súboja. Zaujal nás svojím postrehom: „Mal som pocit, že v domácom tíme je strašne veľa na pleciach Matúša Digoňa. On sa vpredu snažil, tvoril hru, jeho hra sa mi páčila,  ale podľa mňa je to málo, aby zabral iba jednotlivec. Pokiaľ ide o nás, udávali sme tempo a režírovali sme si to sami, kým domáci to zahrávali zozadu dopredu skôr na náhodu. Giraltovce mali pár závarov, ale i ja som napríklad mohol dať gól, keď som išiel sám na bránu, ale v poslednej chvíli mi protihráč vypichol loptu tesne predtým, než som sa dostal k zakončeniu. Prvý polčas bol vyrovnanejší, po zmene strán sme boli oveľa aktívnejší a domácich sme jednoducho prehrali. V konečnom dôsledku však vyložených možností nebolo obojstranne veľa.“ Takže o všetkom rozhodla štandardka, predĺžená lopta na Vitkaja, ktorý sa hlavou nemýlil. Ani nepriaznivý stav hostiteľov príliš nenakopol, hoci v závere domáci sa prebudili a pokúsili sa vyrovnať. Avšak skóre sa už nezmenilo.

L. Stanislav sa domnieva, že tento úspech je veľkou vzpruhou pred nastávajúcimi náročnými stretnutiami hlavne doma. Pravdaže, tento hráč, ktorý ja na čele tabuľky najlepších strelcov, by si rád udržal náskok v počte nastrieľaných gólov , hoci ten sa stenčil na rozdiel jedného gólu. „Určite súboj o kráľa strelcov bude napínavý, ale je to na prospech diania. Pre Matúša Lorinčáka, ktorý ma prenasleduje, ale i pre mňa či ďalších hráčov v popredí pelotónu strelcov je však iste dobré, že budeme pod tlakom, aby sme sa vyburcovali ešte viac,“ dodal L. Stanislav.

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: