Hlavné menu

Na mená harcovníkov nebral nováčik ohľad

Šéfredaktor|27. sep 2017 o 00:00

V spoločnosti Šamo, Lazur, Kišš, Murinčák sa tešil Turok-Heteš

Po dohode oboch klubov sa domáce prostredie menilo. Daždivé počasie bolo dôvodom, že Borovčania požiadali klub spod Brekovského hradu o výmenu domáceho prostredia. Došlo k dohode.

Piatoligové derby Kochanovce/Brekov – Borov bolo napokon plné gólov. Výsledok 2:4 na prvý pohľad prekvapivý...

„I keď počasie futbalu nie veľmi prialo, prišla sa pozrieť celkom pekná divácka kulisa, takže prívlastok derby bol oprávnený. Začalo sa v rýchlom tempe, asi sa nezmýlim, ak poviem, že tento piatoligový zápas prevýšil aj niektoré štvrtoligové duely. Súper veľmi skúsený, začal hrať dravo, prvých 15 – 20 minút sme akoby nevedeli ako máme domácich eliminovať, dôsledkom toho bola krásna individuálna akcia Peťa Šama, skúsený matador otvoril skóre a domáci sa zaslúžene ujali vedenia. Až potom sme začali viac behať, vyrovnali sme, ba došlo k obratu vo vývoji zápasu,“ zhodnotil zápas Michal Turok-Heteš.

 

Tiež skúsený futbalista, ktorý v mladosti hrával za VSS Košice, ako senior pôsobil okrem iného v Prešove, Humennom či Lipanoch sa na trávniku stretol s menami typu Šamo, Lazúr, Kišš či Murinčák...

„Na zápas som sa veľmi tešil. Chceli sme odčiniť minulotýždňovú prehru 1:4 na ihrisku lídra 1:4 v Nižnom Hrušove a dokázať tak, že to bola len naša slabšia chvíľka. Z brekovských radoch viacerých hráčov poznám, hrával som s nimi vyššie súťaže alebo sme sa stretávali v zápasoch na oboch stranách – bolo tomu za mojich čias v Humennom i Prešove. Mená ako Šamo, Lazúr, Kišš, Murinčák vzbudzujú rešpekt, ale nezľakli sme sa, nebrali na ne ohľad. Hrali sme svoju hru, čo znamenalo úspech, pekný výsledok,“ poznamenal 34-ročný futbalista.

 

Práve Michal Turok-Heteš naštartoval borovský obrat v 22. minúte...

„Vyrovnanie prišlo po vysokom napádaní súpera, ktorý sa vysunul vysoko, dostal som loptu, uvidel priestor na jej vyvezenie až došlo k nášmu prečísleniu. Loptu som si naviezol zľava do stredu, zhruba z 30 metrov sa mi naskytol priestor a vystrelil som. Lopta na mokrom teréne sklzla a skončila v sieti,“ podotkol borovský strelec vyrovnávajúceho gólu.

 

Z ôsmich stretnutí šesť víťazstiev, jedna remíza a jediná prehra. Aktuálne drzhé miesto. Výborná vizitka nováčika...

„Doterajšie naše účinkovanie je aj pre mňa milým prekvapením. Chlapci sa tešia na každý jeden zápas, vytvorila sa súdržná partia, ktorú skĺbil príchod nového trénera Sivého. Má veľkú zásluhu na našich výsledkoch i predvedenej hre,“ dodal Michal Turok-Heteš.

 

 

 

Resumé 8. kola:

Kochanovce/Brekov – Borov 2:4 (1:2)

Góly: 18. P. Šamo, 77. V. Jenčko – 22. M. Turok-Heteš, 24. D. Olah, 49. M. Kuruc (11 m), 90. M. Mamaj.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: