Hlavné menu

Na brejkovú pascu sa nedá reagovať naivne

Šéfredaktor|12. sep 2017 o 00:00

Popradčania hrali, no Zvolenčania dávali góly

Deň blbec si vybrali naposledy druholigoví futbalisti Popradu, ktorí sa predstavili na pôde Zvolena. Niekedy to mužstvu  padne z ničoho a súper sa môže aj pokrájať, i tak nič proti tomu nezmôže. To bol prípad hostí, ktorí narazili na strelecky mimoriadne disponovaného rivala. Konečný výsledok podľa tých, čo zápas videli, vôbec nezodpovedal priebehu merania síl.

Podtatranci od porážky v Bardejove ťahali minisériu troch súbojov bez prehry. A verili si, že ju natiahnu aj na strednom Slovensku. Avšak skutočnosť bola celkom iná.  Hostia prehrávali už 0:3 a až potom sa konečne presadili v koncovke. „Domácim vychádzalo všetko. Ťažko sa hodnotí takéto vystúpenie, lebo v 80-90 percentách hracieho času sme mali loptu pod kontrolou, neraz sme hrali na polovici rivala , ktorý sa spoliehal hlavne na brejky. My sme si však proti tejto taktike počínali trošku naivne, lebo Zvolenčania kontry zužitkovali. V druhom polčase sme hostiteľov zovreli do našich klieští, hlavne po tom, čo sme skorigovali stav prvým zásahom. Mali sme zopár možností, no podržal ich brankár. Proste – nemali sme vôbec šťastie,“ podotkol kapitán Popradu Vladislav Palša.

Východniari sa popálili už po pár minútach, keď domácim vyšla akcia, prišla centrovaná lopta a následná presná hlavička do šibenice. „Potom sa domáci stiahli na vlastnú polovicu so všetkými hráčmi, ťažko sme prerážali tento val. Aj druhý zásah prišiel po brejku,  všetci sme boli vysunutí a po strate lopty na polovici ihriska sme sa nestačili vrátiť dozadu. Nastalo prečíslenie, na ktoré sme doplatili.“

Aj za nepriaznivého stavu si hráči FK hovorili v šatni, že sa s tým dá niečo urobiť. Lenže znovu na začiatku druhého polčasu prišiel tretí gól, ktorý nadobro pochoval nádeje Popradčanov. „Bolo to po rohovom kope, bola to naozajstná facka, lebo hoci sme boli neustále na ich polovici, predsa sme inkasovali z každého náznaku šance. Náš výkon nebol zlý, ale čo z toho, keď sme prehrávali rozdielom triedy. Možno keby sme skôr skórovali, tak sa to mohlo zlomiť v náš prospech. Aj tak sme to mohli celkom otočiť, ale domáci si to i s prispením šťasteny postrážili. Čo už?“

Dať dva góly vonku nie je málo, ale nestačilo to. Zaujímalo nás, či po porážke v Bardejove nešla istota tímu trošku dolu? V. Palša však rezolútne odmietol tento názor: „V niektorých dueloch nám chýbal Stano Šesták, preto sme aj nestrieľali dosť gólov, hoci príležitosti boli. Samozrejme, nie sme spokojní s našou bilanciou a chceme byť v tabuľke vyššie. Musíme si posvietiť viac na vystúpenia v cudzom prostredí, lebo v ďalších kolách budeme hrať zväčša na štadiónoch súperov. Prichodí nám uhrať plusové body, aby sme si zlepšili postavenie,“ dodal skúsený futbalista Popradu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: