Matúš Kira prvým východniarskym „Hráčom mesiaca“

Šéfredaktor|24. apr 2019 o 21:00

Anketa má svojho víťaza premiérovo zo Zemplína. Je ňou brankár.

 

Dobré počínanie klubu MFK Zemplín Michalovce neuniklo pozornosti poroty, ktorá nominovala hneď trojicu michalovských futbalistov – brankár Matúš Kira a jeho spoluhráči z poľa Igor Žofčák a Cheick Alan Diarra. Napokon práve brankárska jednotka východniarov ovládla hlasovanie a získala cenu pre najlepšieho hráča za obdobie február – marec.

 

Hlasovanie bolo dramatické o víťazovi rozhodli iba dva bodíky. Porota v zložení Ivan Kozák, Jozef Kožlej, Róbert Semeník a Štefan Tarkovič plus hlasy fanúšikov určili nasledovné poradie: 

1. Matúš Kira (Michalovce) 26 bodov

2. Andraž Šporar (Slovan Bratislava) 24

3. Marin Ljubičič (Slovan Bratislava) 19

4. Dominik Holec (Žilina) 14

5. Eric Davis (Dun. Streda) 11


Užívate si chvíle „slávy“?

„Pojmom „chvíle slávy“ by som to ani nenazýval, v mojom živote sa nezmenilo nič, i keď každý úspech poteší. Či je to v prospech klubu alebo v tomto prípade mňa – jednotlivca, je to pekné, milé,“ poznamenal skromne Matúš Kira.

MFK Zemplín Michalovce zaujal odborníkov dobrou hernou fazónou: postup do skupiny o titul, v Slovnaft cupe účasť v semifinále. Po remíze v Žiline 1:1 sa zdalo, že ani finálová účasť nemusí byť nereálna. Prehra 0:2 však vystavila stopku. Čo ju spôsobilo? 

„Po prvom zápase sme mali výborný výsledok, bohužiaľ odvetu sme nezvládli. V prvom polčase sme sa dostali do dvoch šancí, ak by sme aspoň jednu využili, zápas by sa vyvíjal ináč. Žilina nás potrestala a vyliala z pohára. Čo už, život ide ďalej, treba sa nám pripraviť na ďalšie zápasy. Žiline gratulujem a držím jej palce!“

Zdá sa, že MFK Zemplín Michalovce si už iba v „pohode“ dohráva sezónu...

„Sme radi, že naše miesto je v hornej šestke medzi mužstvami, ktoré mali právo bojovať o titul. Bez rozdielu, aby som niekoho urazil, tabuľka ukazuje, že patríme medzi top 6 mužstiev sezóny. Bojujeme za seba, za klub, avšak súperi sú natoľko skúsení, že nás vytrestajú za každú chybu, zaváhanie. Sú to zápasy, z ktorých sa musíme poučiť, aby sme ešte nejaké body získali a sezóna sa skončila pre nás pozitívne,“ dodal Matúš Kira.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: