Koncovka potrápila oboch východniarov

Šéfredaktor|11. mar 2018 o 00:00

Derby v Zemplíne tentoraz nemalo víťaza

Dve pozitíva vyplynuli z úvodného predstavenia v nadstavbovej fáze o udržanie sa v prvoligovom ročníku pre futbalistov Tatrana Prešov. Po krátkej odmlke sa opäť dostali na predposlednú priečku a hoci nestrelili znovu gól, ani neinkasovali a tak si z ihriska Michaloviec odniesli bod. Remíza im stačila na to, aby sa odpútali z dna pelotónu, lebo ich najväčší konkurent zo Senice nezvládol domácu ouvertúru v nadstavbe a podľahol Nitre. Tí, čo tvrdili, že celky zo západného Slovenska nebudú mať veľkú snahu kradnúť body Záhorákom, nemali – aspoň pre túto chvíľu – teda pravdu.

Práve v najbližšom kole zelenobieli privítajú v Poprade súpera z FK a tento zápas bude veľmi dôležitý pre ďalší vývoj diania na chvoste pelotónu. Lenže nepredbiehajme a vráťme sa k tomu, čo sa udialo v Zemplíne.

Paradoxne Šarišania mohli byť mierni favoriti a to bez ohľadu na postavenie súperov v tabuľke. V tomto ročníku totiž v dlhodobej fáze Prešovčania ďalšieho východoslovenského zástupcu dva razy zdolali. Lenže domáci mali lepšiu bilanciu v ostatných vystúpeniach na prvoligovej scéne a hlavne strieľali góly, čo je zase najväčšia slabina Tatrana. Jeho hráči zostali verní tradícii aj tentoraz, lebo znovu vyšli v koncovke naprázdno, hoci v úvode zápasu mohol smolu pretrhnúť Hošek. Zdalo sa, že dlho boli v hernom kŕči skôr hráči MFK Zemplín ako hostia. Robili chyby, viazla im rozohrávka a až po dvadsiatich minútach začali byť nebezpečnejší. To viedlo Tatran k tomu, že sa stiahol pred svoju šestnástku a vyčkával na akcie rivala. Lenže ten mal ďaleko od presnosti v streľbe a tak brána Prešova zostala nepoškvrnená. Aj v druhom polčase mali viac príležitostí na skórovanie hostitelia, ale skóre sa nemenilo. Hostia sa prezentovali náznakom solídnej útočnej akcie len sporadicky a keďže až do konca merania síl bolo na sily aktérov rozvlniť sieť, diváci sa zásahu nedočkali a východniari si body delili. Raz síce lopta skončila vo svätyni Prešovčanov, ale gól rozhodca neuznal. Druhý raz po sebe dosiahli Šarišania najmenej atraktívny výsledok z pohľadu diváka, ale z psychologického hľadiska remíza mala pre hostí naozaj veľkú cenu.

A ako vnímali na pozápasovej tlačovke dianie obaja tréneri? Anton Šoltis, Michalovce: "Predpokladali sme, že súper bude hrať v defenzíve veľmi organizovane. Po zmene strán sme síce pridali v tempe a zvýšili sme tlak, z čoho vyplynuli aj šance, ale gól sme i napriek tomu nedokázali streliť. Súpera sme do nejakej vyloženej možnosti nepustili. V defenzívne sme si splnili úlohy, ale smerom dopredu náš čaká práca na zlepšení efektívnosti. Verím, že v ďalších zápasoch to bude lepšie a nejaké góly dáme.“

Anton Mišovec, Prešov: "Michalovčania vedeli doma potrápiť aj iných a preto sme sa sústredili na silné zbrane súpera. V prvej štvrťhodine sme boli blízko k skórovaniu, hlavne Hošek mal vyloženú možnosť. Potom bol na koni aktívnejší súper a celkove to bolo viac o bojovnosti. V závere sme sa mohli tešiť, ale ani Gatarič či Prikryl neboli úspešní. Škoda, že znovu sme sa nepresadili v koncovke, ale teší nás remíza a to, že sme si ju zaslúžili nasadením.“

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: