Hlavné menu

Kanoniera nakopla i pracovná istota

Šéfredaktor|4. mar 2017 o 01:00

Bez ohľadu na to, o akú ide súťaž, vždy je cenné, pokiaľ v nej vynikne hráč s nosom na góly. V piatoligových zápoleniach v skupine Šarišskej sa excelentne zapísal do análov v jesennej časti útočník vedúceho Gerlachova Róbert Stachura, ktorý zaknihoval 28 zásahov. Dosiahol takmer polovicu všetkých gólov svojho tímu a určite  má veľký podiel na bilancii lídra. Jeho vizitka vyčnieva o to viac, že neodohral všetky duely v prvej časti ročníka, na začiatku v dvoch vystúpeniach bol ešte pracovne vzdialený mimo územia Slovenska.

Tento dvadsaťpäťročný hrotový hráč nemal nikdy predtým takú vydarenú polsezónu. Pravda, to aj preto, že sa musel zvŕtať v zamestnaniach a neraz bol preto odcestovaný aj v cudzine a na zápasy chodil skôr sporadicky ako pravidelne. „Ani som pravidelne netrénoval, nastupoval som tiež príležitostne, takže preto som nejako mimoriadne nezaujal v koncovke. Teraz je to iné, mám svoju robotu v Gerlachove, som spokojný, trénujem systematicky a  premietlo sa to aj na mojej hre,“ podotkol skromne tento hráč, pričom na poznámku, že keby sa poctivejšie mohol venovať futbalu aj predtým, mohol byť v kariére oveľa ďalej, potichu dodal: „Teraz je už neskoro, čo už, nedá sa to však  vrátiť späť.“ Určite však nepovedal ešte posledné slovo a hoci zostáva v tíme vedúceho celku aj na jar, možno niekedy v budúcnosti okúsi aj vyššiu súťaže. Však hráčov s takou streleckou potenciou nie je v regióne veľa. „Na východe je problematickejšie uživiť sa futbalom. Je iné, pokiaľ je hráč slobodný alebo má rodinu. Keby som bol slobodný, tak by som porozmýšľal o ponuke z vyššej súťaže, lebo záujem o mňa bol.“ Týmito slovami narážal aj na krátku skúšku v druholigovom Bardejove, kde dostal príležitosť zahrať si polčas v jednom prípravnom zápase a nastrieľal tri góly. Napriek tomu nezostal, lebo si zvážil, že robota, ktorú má v Gerlachove, je väčšia istota. Možno funkcionárom FK aj odľahlo, že neprišli o svojho kanoniera a môžu s jeho energiou rátať aj v odvetnej časti.

R. Stachura je odchovancom bardejovského futbalu, ako dorastenec odišiel do Bardejovskej Novej Vsi a odtiaľ zakotvil v Bardejove-Dlhej Lúke, kde okúsil po prvý raz aj súťaž dospelých. Medzitým bol aj na hosťovaní v Kľušove, Beloveži a Malcove. Vlani sa ocitol v Gerlachove na prestup. Tunajší činovníci urobili vynikajúci krok, lebo Robo sa za dôveru odvďačil výdatnou streleckou spŕškou v aktuálnom ročníku. Rozhodne niektoré jeho zápisy stoja za pozornosť. V zápase v Starej Ľubovni dal poltucet gólov z celkového počtu osem, čo je jeho osobák. V záverečnom jesennom kole v Čirči rozvlnil sieť päťkrát, v súperení v Koprivnici štyri razy. Zaujímavé je, že najviac sa v koncovke teda presadzoval v stretnutiach u súperov. „Nemal som problémy skórovať pravou i ľavou nohou, alebo hlavičkou. Tuším som skóroval aj z penalty, ale to bola iba výnimočná situácia. Padalo mi to tam i z priamych kopov. A či si ma postupne viac obrancovia všímali? To som nejako neriešil, ja som sa zameral na svoju hru a na to, aby som bol úspešný,“ dodal R. Stachura, ktorý pri otázke, koľko gólov by do konca ročníka chcel dať, vyslovil magickú hranicu – 50. „Pokiaľ mi bude zdravie slúžiť a budem mať formu. V jeseni som nemal našťastie žiadne zdravotné problémy. Pravda, strelec musí mať i šťastie, niekedy sa totiž dá zahodiť aj nemožné, o čom som sa tiež presvedčil.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: