Humenskú pohodu podporil aj Bavoľár

Šéfredaktor|1. okt 2020 o 08:10

Podieľal sa na akcii pred druhým gólom, sám sa stal tretím strelcom zápasu.

Prvý polčas už prakticky rozhodol. FK Humenné si trikrát užilo gólovú radosť a Plavničania cítili, že bude veľmi ťažké pod Vihorlatom uspieť. Priebežných 3:0 sa napokon pretavilo na konečných 5:0. Do streleckej listiny sa zapísal aj Jakub Bavoľár, letná posila humenského útoku.

Humenskí futbalisti po úvodnom hvizde na nič nečakali. Naopak pri každej možnej príležitosti sa snažili vysoko napádať rozohrávku súpera. Pressing mal úspech...

„Povedali sme si, že pokúsime na obranu súpera vybehnúť, vystrašiť im rozohrávku. Cieľom bolo čím skôr skórovať, lebo hostia na našom trávniku pri vyhovujúcom priebehu zápasu vždy zabetónujú. Chceli sme teda vývoj čím skôr rozhodnúť, aby sa nám hralo ľahšie. Taktika slávila úspech,“ povedal na úvod 23-ročný útočník.

V 15. minúte začal gólovú akciu narážačkou s Komjatým, po ktorej pálil Černák a zákrok Harničára posadil loptu na hlavu Skvašíka – 2:0. V 34. minúte po skvelom krížnom pase sa pri čiare zbavil obrancu, a aj keď už z ostrého streleckého uhla brankára Harničara prekvapil – 3:0.

„Zápas sa mi vydaril, ďakujem všetkým chlapcom. Pred tretím gólom mi poslal skvelý pas Erik Streňo, pri druhom góle vzišla akcia so spolupráce s Igorom Komjatým, kde sa na rovnakej strane cítime veľmi dobre. V konečnom dôsledku ďakujem trénerovi, že mi dal šancu od začiatku zápasu,“ poznamenal futbalista, ktorý je od leta posilou FK Humenné.

Bol tretí gól z ostrého uhla zámerom alebo aj dielom náhody?

„V šestnástke som hľadal spoluhráčov pohľadom, v prvom momente som chcel nájsť niekoho spätnou prihrávkou, ale bol tam iba Jožko Skvašík, dobre obsadený. Skúsil som strelu obstrelom na zadnú žrď a padlo to.“

Napokon je výsledkom jednoznačné resumé, FK Humenné si naďalej drží pozíciu lídra...

„Prvý polčas rozhodol, po obrátke sme už vývoj kontrolovali. I keď súper trochu útočne strašil, mali sme hru v moci. A udržaná nula vzadu nás tiež psychicky dvíha,“ dodal Jakub Bavoľár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: