Hlavné menu

Hra nech neprovokuje nadávky

Šéfredaktor|16. mar 2017 o 01:00

Aj treťoligoví futbalisti Stropkova už rátajú hodiny do začiatku jarnej časti najvyššej regionálnej súťaže. Zimná pauza bola síce dlhá, ale tiež pomerne svižne ubehla, keďže program MŠK Tesla bol poriadne nabitý a vyplnený zhustenými tréningovými jednotkami i prípravnými zápasmi. Dvojica kormidelníkov Jozef Lehocký a Jozef Kožlej sa snažila do zverencov napumpovať čo najviac vytrvalosti, sily, obratnosti a rýchlosti.

„Už sa tešíme na vstupné tohtoročné kolo aj preto, že po pobyte na umelej tráve si oprobujeme prírodný trávnik. Je to celkom iné, treba si zvyknúť na iný sklz, odskok lopty, pohyb, štart na loptu,  takže nejaký čas potrvá, kým sa zase aklimatizujeme na prírodný povrch. Aj  sme už v ostatných dňoch mali tréningy za bránami a tiež sme využili ihrisko v Chotči, kde sme absolvovali aj generálku s Medzilaborcami, ktorú sme zvládli s vysokou výhrou. Uvedomujeme si však, že po dlhej zime ešte trávniky nebudú ešte v úplne dobrom stave,“ rozhovoril sa jeden z matadorov tímu Kamil Pavlík. Nuž partia okolo neho najbližší víkend hostí prešovské béčko a hráči sú odhodlaní ukázať fanúšikom, že v zime nezaháľali. „V januári a februári sme trénovali každý deň, prípravné duely boli v niektorých týždňoch v sobotu i nedeľu, tréneri chceli využiť to, že študenti mali skúškové obdobie a boli poruke. Vtedy boli tréningy vynikajúco pripravené, lebo lepšie sa robí nácvik jednotlivých činností, pokiaľ je viac hráčov k dispozícii. Neskôr už intenzita i počet tréningov klesol.“ Stropkovčania absolvovali dovedna menej ako desať stretnutí,  súperi boli z tretej ligy alebo z nižších súťaží. Nikoho kvalitnejšie sa nepodarilo zohnať. „Spravidla v prvom polčase nám hra celkom nevychádzala, ale po zmene strán sme sa už dokázali rozbehnúť. Však príprava slúži aj na to, aby sa vychytali zbytočné a brzdiace „muchy“.“

K. Pavlík informoval aj o stave kádra. Vyjadril ľútosť nad tým, že po dlhodobej maródke sa síce k futbalu vrátil Pundžák, ktorý sa dal dokopy, ale zamieril do iného klubu z nižšej súťaže. „Nechcem sa k tomu vyjadrovať, je to mladý chlapec, ktorý v našom drese mohol ešte čosi uhrať, ale podľa mojich informácií zamieril do Kamenice nad Cirochou. Možno v tom boli lepšie podmienky, ťažko sa mi to hodnotí. Rovnako prednedávnom nás opustil Danko, ktorý zase posilnil štvrtoligové Šarišské Michaľany Určite nám bude chýbať, bol to žolík, ktorý vedel súperovi znepríjemniť život v jeho defenzíve. Naopak, vrátil sa Kimak, odchovanec Stropkova, ktorý bol predtým v Michalovciach a vo Veľkých Revištiach. Z dorastu sa v príprave objavil Paluba a celkom zapadol do partie. Je to mladý chlapec, ktorý disponuje nesporným talentom. “ Nuž, aj z toho vidno, že v klube zrejme niet dosť možností na získavanie výrazných posíl. Počet hráčov je na hrane, ak nenastanú komplikácie, tak by to malo stačiť, ale iná situácia nastane, pokiaľ prídu absencie, výpadky. Každý tréner by chcel mať čo najlepších hráčov, ale v niektorých kluboch je odkázaný hlavne na prísun odchovancov. „Tak je to aj u nás, ale myslím si, že sa nedá donekonečna ťahať futbal iba z vlastných zdrojov. V našom klube sa už dlho neukázal hotový hráč z iného klubu. Asi inej cesty však niet, hoci si kladiem otázku, dokedy to Stropkov takto vydrží.“ Podľa K. Pavlíka v nastávajúcej odvete snaha bude smerovať k zabezpečenej obrane a vyhnutiu sa kolísavým výkonom. „V jeseni sme mali aj skraty a toho sa treba vyvarovať. Ideme od zápasu k zápasu, aby bola dobrá atmosféra a radi by sme pritiahli fanúšikov na štadión. Pravdaže, našou prioritou je, aby boli spokojní s útočným futbalom, ku ktorému nás kouč vedie, a nenadávali na nás,“ dodal hráč, ktorý bol aj kapitán, ale pred časom sa vzdal  po dlhom čase tejto funkcie s tým, že nech si to vyskúša niekto iný a tak sa páska ocitla na ruke Jakubča.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: