Futbaloví starostovia: SLOVÁCI PORAZILI NEMCOV

Šéfredaktor|7. jún 2018 o 00:00

Východniar Baláž s bilanciou brvno + asistencia.

Výber starostov Slovenska zvíťazil v priateľskom futbalovom stretnutí s reprezentáciou starostov Nemecka 3:0. Góly v zápase, ktorý sa hral na Štadióne Antona Malatinského, strieľali Gőgh, Červenka a Pocisk. V slovenskom výbere mal svoje pevné miesto aj Jozef BALÁŽ, starosta z Rovného (okres Humenné), ktorý ani tentokrát nechýbal.

 

Na hracej ploche štadióna bolo takmer 30°C, vrelo to však aj v hľadisku, povzbudzovalo sa hlučne, pretože starostovia – futbalisti sa vôbec nešetrili a zápas v trvaní 2 x 35 minút hrali s plným nasadením. Futbal starostov má už 20-ročnú slovenskú históriu, počas ktorej sa v mužstve vymenilo viac generácii hráčov. Mnohí však pri ňom zostali, aj keď nie už ako aktívni hráči, ale pôsobia pri výberovom mužstve napr. ako tréneri - Vladimír Púčik (Ružindol), manažéri Roman Súkeník (Zemianske Sady), František Klinovský (Krakovany), fotograf Jozef Marko (exstarosta Dubovany) a ďalší. Vďaka nadšeniu, tréningom a podpore fanúšikov starostovia Slovenska zvíťazili na krásnom trnavskom štadióne už druhýkrát. Prvý raz to bolo pri otvorení štadióna v auguste 2015, vtedy porazili výber Českej republiky. Starostovia z Nemecka pricestovali do slovenského Ríma na pozvanie slovenských kolegov odohrať odvetu, pretože Slováci v Nemecku v roku 2014 prehrali v priateľskom stretnutí. Oba futbalové tímy starostov sa stretli aj na majstrovstvách Európy v roku 2016 v Uherskom Hradišti, odkiaľ si družstvo slovenských starostov odnieslo titul majstrov Európy, ktorý im doteraz patrí.

 

Končí nám starostovské obdobie, futbalová partia sme sa opäť stretli, aby sme zahrali s Nemcami odvetu v našom prostredí. Domovským stánkom bola City aréna – štadión Antona Malatinského, prostredie u mňa zanechalo veľký dojem, málokomu sa podarí vyskúšať si zápasovo hraciu plochu, atmosféra i prostredie boli na najvyššej úrovni. Nemci boli kvalitným súperom, vzdorovali, ale na nás, Slovákov, majstrov Európy nemali,“ konštatoval s úsmevom Jozef Baláž.

Stále aktívny futbalista (FK Rovné – II. trieda ObFZ Humenné) sa do listiny strelcov nezapísal. Bolo ku gólu ďaleko? Chýbalo málo, nastrelil som brvno. Pri druhom góle som prihrával Martinovi Červenkovi, doklepával do prázdnej brány. Potešilo naše víťazstvo,“ dodal futbalový starosta.

 

Slovensko vo víťaznom zápase s Nemeckom reprezentovali: Jozef Baláž (Rovné, okres Humenné), Beňuš (Bziny), Bobek (Dolné Dubové), Brtáň (Košeca), Červenka (Ratkovce), Gőgh (Veľké Úľany), Goldschmidt (Muráň), Halaksa (Košolná), Havran (Nová Baňa), Hrčka (Horné Dubové), Hrišo (Streženice), Jazvinský (Horné Lefantovce), Macho (Šoporňa), Makeľ (Vinné, okres Michalovce), Matušík (Domaniža), Nemeček (Pusté Sady), Pixiades (Kamenné Kosihy), Pocisk (Jablonec), Pomajbo (Modrovka), Rábara (Lošonec), Racsko (Kráľov Brod), Sagan (Cífer) a Šiška (Borovce).


 

FOTO:

Zľava Jozef Baláž, Ján Beňuš a Marián Makeľ

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: