Duda st.: V prvom rade musí byť spokojná Hertha

Šéfredaktor|27. máj 2019 o 13:25

Stredopoliar Ondrej Duda si na pozícii číslo „10“ spravil výborné renomé.

 

Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda odišiel z Legie Varšava do metropoly Nemecka po majstrovstvách Európy 2016, pričom podpísal kontrakt na päť rokov (do júna 2021). Či však ostane verný modro-bielym farbám berlínskej „starej dámy“, je  otázne. Ondrej Duda starší, futbalistov otec a agent v jednej osobe, sa pripravuje na prvý krok práve zo strany Herthy Berlín. 

 

  Výborná sezóna. Takto možno stručne charakterizovať práve skončený súťažný ročník Bundesligy v podaní 24-ročného slovenského stredopoliara. Nastrieľal 11 gólov, pridal šesť asistencií. Bilancia, ktorá potešila nielen hráča, ale aj jeho otca... - „Ondro potreboval dôveru, dostal ju, bol zdravý, niekedy sa v zápasoch pridalo aj šťastie, takže mohol ukázať svoj futbalový potenciál,“ poznamenal na úvod Ondrej Duda starší.

  Slovenský ofenzívny stredopoliar sa výraznou mierou pričinil k 11. miestu mužstva. Nebolo to však málo? – „Zisk 43 bodov znamená rovnaký sumár ako pred rokom, aj keď sa mužstvo prezentovalo ofenzívnejším štýlom. Veľké plus pre Herthu vidím v skutočnosti, že disponuje v Bundeslige jedným z najmladších kádrov. Tuším, že iba traja hráči majú viac než 24 rokov, takže, ak sa mužstvo udrží, jeho potenciál je značný. Jeden z cieľov, zisk miestenky do Európskeho pohára, sa splniť nepodarilo, ale ambície do budúcna vnímam ako veľké.“

  Udrží Hertha Berlín svoje „cennosti“? V spojitosti s Ondrom sa už toho popísalo dosť, médiami prebehli aj konkrétnosti o interese FC Sevilla... – „Jedna je vec, ktorá sa píše, druhá je realita. Ondro na pozícii číslo „10“, čiže podhrotového hráča, vyrovnal počtom gólov klubový rekord Marcelinha. V poslednom zápase Lazaro doklepol jeho strelu pred prázdnou bránou, ale nevadí. Hlavná Ondrejova úloha v mužstve je hru tvoriť, adresovať finálne a predfinálne prihrávky, góly sú bonusom. V pozícii futbalistu stredovej formácie si vybudoval dobré meno, vzbudil záujem, ale naša priorita znie: rokovania s Herthou Berlín. Po návrate klubu z amerického výjazdu sa stretneme, klub predostrie svoje vízie o predĺžení zmluvy. My sa tejto ceste nebránime.“

  Čo ak by prišla iná výrazná ponuka? – „Ondro je šťastný za možnosť účinkovania v Bundeslige, v jednej z najkvalitnejších líg sveta. Keďže Peter Pekarík mal zdravotné problémy, bol jediným Slovákom s pravidelným zápasovým zaťažením. Klub Ondra podržal v ťažkých chvíľach, teraz mu to výkonmi spláca. Za každú cenu odísť určite nechceme, v prvom rade musí byť spokojná Hertha. Konkretizovať iné kluby nie je treba, ešte sa ani nezačalo prestupové obdobie, záujemcovia volajú, skúšajú, zisťujú. Boli medzi nimi aj adepti zo Španielska,“ dodal s úsmevom Ondrej Duda starší. Dvadsaťštyriročný rodák zo Sniny má podľa renovovaného portálu Transfermarkt hodnotu na úrovni 15 miliónov eur.           

Foto: 

net

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: