Hlavné menu

Druhá etapa rekonštrukcie štadióna v Humennom

Šéfredaktor|23. mar 2017 o 01:00

Kompletné zbúranie starej tribúny má byť ukončené do konca apríla.

V poradí druhá etapa rekonštrukcie futbalového štadióna v Humennom odštartovala minulý pondelok (13. marca). Jej zhotoviteľom je banskobystrická spoločnosť Pemax Plus, s.r.o., ktorá vyhrala verejné obstarávanie s najnižšou ponukou z poltucta zapojených firiem. Radnica zaplatí za tieto práce spoločnosti takmer 99 500 eur. Búracie práce by podľa uzatvorenej zmluvy mali byť
dokončené do šiestich týždňov – najneskôr v posledný aprílový týždeň. „Druhá etapa rekonštrukcie futbalového štadióna pozostáva z kompletného zbúrania starej tribúny, vrátane korzovej časti a zostávajúcich betónových oválov, vybúrania oporného betónového múra na východnej a severnej strane areálu, pričom sa ponechá iba oporný múr zo západnej strany areálu štadióna,“ ozrejmil aktuálny priebeh rekonštrukčných prác Marián Šalata, poverený vedením Odboru územného plánovania a výstavby.

 

Okrem toho sa odstráni aj antuková plocha na bývalej bežeckej dráhe a taktiež sa vybúrajú obrubníky. Zároveň sa výškovo upravia kanalizačné šachty a vpuste. Zrenovujú sa aj momentálne nefunkčné kanalizačné potrubia. Samospráva má v pláne aj ďalšie kroky. Stavebný odpad na štadióne ostane a ponechá sa na areálovej skládke, aby sa následne použil na výstavbu chodníkov či parkovísk. „Betón a železobetón sa zrecykluje pomocou mobilného recyklačného zariadenia a takto spracovaný recyklovaný odpad vo forme štrku poslúži na výstavbu spomínanej infraštruktúry na štadióne,“ vysvetlila Michaela Dochánová z tlačového referátu mesta Humenné.

 

Po skončení búracích prác bude plocha pripravená na 3. etapu rekonštrukcie. V rámci nej sa počíta s vybudovaním prevádzkovej budovy s priestormi pre hráčov, funkcionárov či novinárov. Taktiež sa postaví celkovo 13 doplnkových objektov, napríklad pokladňa, bufet, sociálne zariadenia, ale aj miestnosť na poskytovanie prvej pomoci. Naposledy (koncom septembra minulého roka) sa zbúrala oceľová časť starej tribúny, pričom sa odstránila kovová konštrukcia. Rekonštrukcia futbalového štadióna by mala byť ukončená do septembra tohto roka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: