Hlavné menu

Strelci majú menej času

Marcel Eperješi|6. aug 2016 o 02:00

Nováčik zo Záhradného odštartoval solídne

Pravdaže, primeranú pozornosť v regionálnych súťažiach pútajú nováčikovia. Tí sa sústredili hlavne na štart nového ročníka, lebo sa hovorí, že aký bude prvý krok, taká bude celá sezóna. Hoci to neplatí doslovne, predsa je z psychologického i mentálneho hľadiska podstatné, ako sa nový člen rodiny adaptuje na náročnejšie zápolenie. To si  uvedomujú aj v Záhradnom, ktoré sa zaradilo medzi štvrtoligistov v skupine Sever.

 Zatiaľ kolektív ŠK neprehral. Začal výhrou v Humennom, vzápätí doma remizoval s Medzilaborcami. Možno aj domáci priaznivci očakávali víťaznú premiéru na vlastnom trávniku, ale na tento úspech si treba ešte počkať. „Momentálne vládne spokojnosť s výsledkami, hoci to mohlo byť ešte lepšie. Nemyslím si, že by hráči po víťaznej ouvertúre spyšneli. Predsa jeden zápas nerobí súťaž a stále sme skromní, pokorní. Bol som si pozrieť súpera predtým v Raslaviciach, hoci tam nehral v plnom zložení. Poznám tento tím, pôsobia tam borci, čo boli aj vo vyšších súťažiach , káder je doplnený o legionárov a mladíkov, pričom celok vyznáva technický štýl. Takže som predpokladal, že to bude náročné a mal som pred duelom aj trochu obavy,“ rozhovoril sa tréner Marián Merkovský.

Nedalo nám obísť aj tému vloženého kola uprostred týždňa. Svoj názor k tejto téme vyslovil aj kouč Záhradného: „Futbal by sa mal hrať pre ľudí v primeranom počasí. Súťaž sa končí už začiatkom júna namiesto toho, aby sa hralo do konca tohto mesiaca. Potom sú prázdniny, pauza a v auguste, keď sú dovolenky. Študenti neraz brigádujú a aj ostatní si strážia svoje pracovné pozície. Preto si chlapci berú dovolenky, aby mohli hrať zápasy. Neviem, aký to má význam...“ Záhradné tiež nebolo naposledy kompletné, chýbali mu traja jednotlivci.

Čo povedať na margo hojdačkového zápasu proti Medzilaborciam? Podľa kouča v úvode hrali jeho zverenci s veľkým rešpektom a hostia mali lepšie držanie lopty, vedeli o sebe. Napriek tomu domáci z prvej šance skórovali, čo ich aj ukolísalo a naplnili sa mierne obavy M. Merkovského z ďalšieho výboja. „Súper prevzal iniciatívu a vyrovnal. Po zmene strán v úvode sme trestuhodne zahodili tutovku a navyše sme inkasovali druhý gól, ktorý išiel na vrub nedisciplinovanosti. Za takého stavu by som remízu bral všetkými desiatimi, zvlášť keď sme vyrovnali až tesne pred koncom. Aj tak sa však domnievam, že sme boli azda o gól lepší berúc do úvahy tutovky. Hoci za stavu 1:2 mali hostia prečíslenie a keby skórovali, tak to už neotočíme a nepozviechali by sme sa. Domnievam sa, že body sme stratili tým, že sme prehajdákali niektoré šance. V tejto súťaži sú vyššie nároky na koncovku, nie je toľko času na realizáciu príležitostí. I tak som ale s remízou spokojný.“ Predtým v prvom kole boli hráči ŠK ešte spokojnejší, lebo v dueli nováčikov triumfovali proti Humenčanom. „Výhra sa nerodila ľahko, najprv sme pôsobili zakríknuto, až neskôr sme opraty prevzali do svojich rúk a jasne sme prevýšili rivala. Získali sme dvojgólový náskok, pričom ešte jeden zásah nám nebol uznaný. Takže zo zápasu, ktorý sa ukazoval jednoznačne v náš prospech a mohli sme ho vyhrať ešte presvedčivejšie, sa nakoniec stala dráma, keď v závere domáci nielenže znížili, ale zahrávali proti nám tri štandardky z hranice šestnástky, pričom my sme takú výhodu nemali,“ dodal M. Merkovský. Na súpiske má aj nových hráčov (pôsobenie ukončili R. Pavlovič a Uličný) – Pavuka z Pušoviec a Molčana z juniorky Tatrana Prešov, okrem toho vrátil sa Sivák, ktorý bol v tíme už v jeseni pred rokom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: