Hlavné menu

Aj hlasivky môžu pomôcť prekonať neúrodné obdobie

Šéfredaktor|11. okt 2017 o 00:00

Bardejovčania sa výsledkovo i herne potrebujú uchytiť

Drugoligovým futbalistom Bardejova v ostatnom čase prestala ísť karta. V štyroch zápasoch po sebe nevyhrali, naposledy sa radovali z plného bodového zisku pred takmer mesiacom. Aj minulý víkend na domácom ihrisku dokázali uhrať iba zmierlivý výsledok so Sereďou. Zase nestrelili ani gól a určite bez zaujímavosti  nie je to, že práve v minulých štyroch vystúpeniach bez výhry iba raz prekonali súperových brankárov.

Pýtali sme sa kapitána tímu Vladimíra Andraščíka, či na kolektív Partizána spadla „deka“ alebo v čom vidí problém nie najlepších rezultátov? „Neviem, či by som momentálnu situáciu nazval nejakou krízou, ale pravda je taká, že naozaj nevyhrávame. Do našej šatne sa vkradli zranenia a choroby niektorých hráčov a ukazuje sa,  že mladé mužstvo ešte nie je také pevné v kolenách. Nádejní chlapci potrebujú získať skúsenosti v náročných dueloch. Futbalista musí pravidelne hrať, aby dozrel. Niektoré výpadky sa negatívne premietli vo výkonnosti, ale už sa to stabilizuje, dávame sa dokopy, hoci netvrdím, že odrazu príde radikálny obrat,“ podotkol skúsený borec, ktorý tiež tri týždne neúčinkoval, lebo ho trápili starosti s kolenom. Okrem neho chýbali nejaký čas aj ďalšie opory – Hamuľak či Gmitter. Prirodzene, každý musí rátať s dočasnými výpadkami, je na ďalších, aby potiahli viac, keď je to nutné.

Sereď je v pelotóne pomerne vysoko, čo je možno i prekvapivé, takže bod nie je v meraní síl s takýmto kvalitným rivalom na zahodenie. „Bod má svoju cenu, lebo to bol náročný duel. Hlavne po fyzickej stránke. Hostia sú disponovaní po každej stránke a potvrdili svoju fazónu. Zaslúžene sú v popredí tabuľky. Takže spokojní s remízou boli oni aj my, hoci sme chceli vyhrať, ale vedeli sme, že to nebude jednoduchý zápas. Duel bol pomerne tvrdý, no pred bránami nebolo veľa vzruchu. Šance sa rodili zložito, bolo ich pomenej. Hostia sa snažili hrať zo zabezpečenej obrany, aby neinkasovali. My sme nedokázali zasunúť loptu do siete, ale na druhej strane tiež sme ustáli pokusy hostí.“

 

To, že východniari dávajú málo gólov, ich ťahá na zem. „Nemožno čakať, že jeden hráč bude zakončovať, musia sa pridať i iní, ale naozaj sa ukazuje v dôležitých momentoch menšia skúsenosť u daktorých mladších spoluhráčov.“ Inak, stojí za zmienku, že v úvodných troch kolách Bardejov nedostal ani gól, potom prišiel debakel na Interi, ktorý akoby čiastočne nahlodal sebavedomie, hernú istotu, hoci v ďalších kolách to tiež nebolo výsledkovo zlé. „Musíme sa uchytiť, ísť od zápasu k zápasu  a prekonať toto nie najúrodnejšie obdobie.“ Samozrejme,  divák vníma nie ideálne výsledky z ostatného času svojsky, nie je spokojný, chcel by, aby mužstvo stále vyhrávalo. „Ľudia sú naučení na dobré výsledky a kvalitný futbal, preto rovnako ako my nie sú spokojní. Potrebujeme diváka, jeho podporu, aby sme vedeli prekonať aj časy, keď to nepadá a hra nejde podľa želania. Chceme hrať lepšie a posúvať sa v tabuľke. Hoci nie sme na tom najlepšie, predsa si nepripúšťam – aj na základe toho, čo sme dokázali v minulých ročníkoch – aby sme sa začali strachovať o účasť v tejto súťaži. Treba sa odraziť jedným víťazstvom a verím, že potom sa znovu rozbehneme. Hoci pravda je taká, že druhá liga je naozaj náročná, účastníci majú svoju silu a každý môže každého zaskočiť,“ dodal Vladimír Andraščík.   

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: