Hlavné menu

V pohári takmer odčinili predošlé sklamania

Marcel Eperješi|27. sep 2016 o 02:00

ŠK Odeva sa napriek nepriaznivej sérii nevzdáva

Štyri zápasy s prehrou a bez streleného gólu. To je naozaj spŕška negatívnych dojmov, ktorým musia čeliť druholigisti Lipian. Sklamania zo zápasov o body si chceli vynahradiť proti veľkému favoritovi – Žiline – v Slovenskom pohári a veľa nechýbalo, aby sa postarali o senzáciu. Nakoniec síce zase zaknihovali tesnú porážku, ale zožali sympatie i obdiv divákov aj súpera.

 „Máte pravdu, chlapci chceli odčiniť predošlé sklamanie a pristúpili naozaj poctivo k tomuto duelu,“ rozhovoril sa tréner ŠK Odeva Emil Jacko. Nuž, parafrázujúc známu báseň naznačili sme mu, že prehra za prehrou sa valí.  Bez váhania kontroval v inom duchu: „Dnes to bolo  o niečom inom. Chlapcom som pred zápasom povedal, že už v stretnutí  proti Rimavskej Sobote  mysleli na pohárový sviatok a to im zväzovalo nohy. Naznačil som im, aby na všetko zabudli a že sa  treba odraziť od dna. Nehráme zle, podávame dobré výkony, ale výsledky sú o góloch a tie nám nie sú dopriate. Žilina bola síce dominantná na lopte, ale napriek tomu platil  opak toho, čo tvrdím už dlho, že my hráme a súper dá gól. Ujali sme sa vedenia a držali sme sa statočne. Taktiku sme postavili na zodpovednej hre a disciplíne a prvoligista mal s tým problém. Po perfektnom protiútoku sme dali nádherný gól, ale cez polčas som mužstvu prízvukoval, aby sme sa nezbláznili, lebo sme behali bez lopty a to stojí veľa síl. Išlo o to nezľaknúť sa vedenia a dôverovať svojim schopnostiam.“ Hostia hrali stále svoje, rozvážne, akoby sa nechceli dať vyrušovať nepriaznivým stavom. Tesne pred koncom sa dopracovali k obratu aj pričinením striedaní. „Ukázali sa rozdieloví hráči a to zavážilo. Napriek tomu si myslím, že spravodlivejšia by bola remíza. Už som v duchu myslel na to, kto pôjde zahrávať pokutové kopy, ale potom prišiel rozhodujúci zásah. Pritom predtým veľkú šancu Žilinčania nemali. Rozhodla štandardka, hoci sa domnievam, že predtým mal byť pískaný faul na nášho útočníka. Naopak, prišiel zbytočný faul na našej strane, nekoncetrovanosť a bolo to. Každý hráč vie, kde má byť pri štandardkách súpera, ale predsa chybička sa vkradla a doplatili sme na to. Napriek tomu si cením, že Žilinu sme donútili k takým veciam, že sa jej hráči radovali tak, ako keby vyhrali Ligu majstrov.“

 

  Z iného súdka bola predošlá druholigová porážka s Gemerčanmi. Lipany mali v zápase viacnásobnú smolu, dali si vlastenca (bolo to po fáze, keď domáci tlačili) a tretí raz po sebe im nebol uznaný gól, ktorý mohol znamenať vyrovnanie. „Všetko to bolo o hlavách zverencov,“ komentoval počínanie si tímu E. Jacko. Inak naskytla sa paralela s Tatranom Prešov, ktorý privítal vtedy poslednú D. Stredu a rovnako dôležitý duel nezvládol podobne ako Lipany. Nuž, ŠK Odeva mal šance, prevahu, ale nič z toho nevyťažil, iba pribudlo ďalšie rozčarovanie a pád na dno pelotónu. „Spolu vyhrávame i prehrávame, ideme ďalej a nevzdávame sa. Pravdaže, trojbodový zápis by nás postavil na nohy a dúfam, že nebudeme naň čakať dlho a ďalší gól nám rozhodcovia nezoberú. Však aj v pohárovom súperení s favoritom sme ukázali, že na to máme, hoci to bolo trošku defenzívnejšie, ale vždy je to aj o taktike. Tentoraz sme ju ušili dobre a chýbalo naozaj  máličko, aby to bolo ešte dramatickejšie,“ dodal lodivod Lipian.

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: