Hlavné menu

Uspokojenie vyhnať zo šatne

Marcel Eperješi|4. sep 2016 o 02:00

Vranovčania doplácajú na individuálne kiksy

Už druhý raz stroskotali v tomto ročníku treťoligovej súťaže na svojom trávniku hráči Vranova. Naposledy ich zarmútil líder z Vyšného Opátskeho, pričom to podstatné sa udialo po zmene strán. Z oboch domácich prehier viac smútku vyvolala  u trénera  MFK Bartolomeja Petra tá ostatná.

„To, čo sme očakávali do súpera, sa potvrdilo. Bol kvalitný, takticky vyspelý, ale prišiel skôr s defenzívnym ladením a vyčkával na naše chybičky. Prvý polčas bol z našej strany dobrý, zatlačili sme hostí na ich polovicu, ale nedali sme žiadny gól. Škoda, že po prestávke sme hneď inkasovali po hrubej chybe nášho brankára. Zdalo sa mi, že z chlapcov sa vytratila ochota urobiť niečo s  nepriaznivým stavom a chvíľu trvalo, kým sa spamätali,“ uviedol kouč Vranova. Podľa jeho názoru ďalším zlomovým momentom bola situácia pár minút po prvom zásahu hostí, keď hostitelia vyrovnali, ale asistent rozhodcu odmával ofsajd. „Mali sme hneď možnosť pozrieť si to na videu, nebolo to postavenie mimo hry, arbiter sa ospravedlňoval, ale už to nebolo možné vziať späť. Bolo to ovplyvnenie zápasu v náš neprospech. Žiaľ.“ Ďalší kiks na kraji obrany spôsobil zvýšenie náskoku víťaza a hoci v závere porazený znížil, napriek ešte ďalšej možnosti už na remízu nedočiahol. „Možno ani chlapci neverili, že by sa ešte mohli dokázať zlikvidovať stratu, no veľa k tomu nechýbalo. Chýbalo azda trošku šťastia. Bol to výborný duel z oboch strán so smutným koncom pre nás.“ Vranovčanov mohlo mrzieť, že do prestávky nezúročili viac z nátlakovej hry, keď v niektorých pasážach rivala nepustili príliš k slovu. V značnej horúčave to bolo vyčerpávajúce, ale napriek tomu aktéri sa činili a pripravili pre divákov zaujímavé meranie síl.

Doterajšie výkony niektorých jednotlivcov MFK nespĺňajú očakávanie. „Opakujú sa niektoré chyby z jesennej časti spred roka. Pokiaľ to bude pretrvávať, tak na to doplatí celé mužstvo. Spolu vyhrávame, spolu prehrávame, ale jednotlivci si musia uvedomiť, že takéto zásadné kiksy nebudeme tolerovať. Buď sa ich vyvarujú, alebo nebudú v základnej zostave. Lebo dosiaľ sme inkasovali niekoľko gólov po takýchto zlyhaniach niektorých borcov.“ Týka sa to aj brankárskeho postu? „Áno, aj,“ uviedol jednoznačne B. Petro, ktorý na margo najlepšej hry konštatoval, že to bolo doma proti rezerve Prešova. „Samozrejme, nesmieme zabudnúť tiež na pohárové vystúpenie so Slovanom.“ Inak, Vranov v lete neurobil rošády v kádri, mužstvo zostalo viac menej pokope a po vynikajúcej jarnej časti v predošlom ročníku bolo zámerom nadviazať na kvalitný futbal. „Je za nami pár kôl a nevylučujem nejaké zmeny, lebo sa nám nedarí dávať toľko gólov ako na jar. Potrebujeme na tom popracovať a možno preto príde k posilneniu kádra, aby sme to trošku oživili. Lebo sa zdá, že nastalo v šatni isté uspokojenie  a bol by som nerád, aby sme skĺzli do roviny tímu, ktorý bude bojovať o spodnejšie priečky v tabuľke. Môže sa preto udiať aj to, že dakto tiež odíde,“ pripomenul vranovský lodivod.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: