Hlavné menu

Na ihrisku súpera sninské repete – 2:2

Marcel Eperješi|1. okt 2016 o 02:00

Pred týždňom vo Svidníku deľba divoká, teraz vo Svite už pokojnejšia.

Treťoligista z mesta pod Sninským kameňom má na lavičke dva týždne Jozefa Štafuru. Nový kouč začal pôsobenie v novom prostredí dvojzápasom na ihrisku súpera. A boli z toho dve remízy, futbalovo určite zaujímavými výsledkami – 2:2.

V 10. kole cestovali Sninčania do podtatranskej lokality, do Svitu. Dvakrát sa ujali vedenia, na gól v 20. minúte odpovedali domáci v 37. minúte, na sninský pokutový kop v 72. min. reagovali domáci v 82. min. taktiež z bieleho bodu... „Škoda, že z týchto dvoch remíz nemáme aspoň jeden trojbodový zápas. Do Svitu sme cestovali v oklieštenej zostave, lebo následky z predchádzajúceho zápasu (pozn. autora: vo Svidníku traja vylúčení) boli obrovské. Taktickou hrou sme vedeli eliminovať súperovu ofenzívu, napokon sme boli aj trochu smutní, lebo sme vyhrávali a na konečnú remízu vyrovnávali domáci,“ začal hodnotenie Jozef Štafura. Ostatné dva góly stretnutia padli na oboch stranách zo značky pokutového kopu... „Rozhodca sa tak rozhodol, áno, boli to situácie na pokutové kopy, takže podľa môjho názoru správne posúdené,“ konštatoval sninský kormidelník.

Pri súčasnom trojbodovom futbalovom hodnotení je logické, že pre Sninčanov je slabšou náplasťou to, že dvakrát vonku neprehrali, keďže získali dva body. Pri jednom víťazstve by mali v tabuľke o bod viac. „Jednoznačne. Škoda, lebo vo Svidníku sme to mali stopercentne rozohrané na tri body. Teraz sme tiež viedli 2:1, opäť z toho bola remíza. Mám za sebou s mužstvom dve stretnutia, obe na ihrisku súpera, s kádrom i prostredím sa zoznamujem a verím, že už aj náš čas príde, aby sme bodovali naplno.“

Je najvyšší čas, aby „sninský trojbodový čas“ nadišiel pri domácej premiére Jozefa Štafuru v novom prostredí. V 11. kole Sninčania na svojom ihrisku privítajú prešovskú rezervu. „S hráčmi spravíme všetko, aby sme uspeli. Po dvoch remízach vonku sa patrí zabodovať naplno. Verím, že tí, ktorí vybehnú na trávnik, spravia pre úspech maximum,“ dodal Jozef Štafura.

 

SVIT – SNINA 2:2 (1:1)

Góly: 37. Jambor, 82. Stanislav – 20. Popovič, 77. Vyshnevskyi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: