Hlavné menu

Žiadnu drámu nepripustili

Marcel Eperješi|6. okt 2016 o 02:00

Š. Michaľany chcú zlepšiť aj prvopolčasovú koncovku

Vo štvrtoligovej súťaži v skupine Sever je situácia na čele poriadne dramatická. Nováčik zo Záhradného, ako aj jeden z hlavných kandidátov na postup zo Šarišských Michalian kráčajú takpovediac plece pri pleci a čakajú na vzájomné zaváhanie. V uplynulom kole sa vedúce duo predstavilo na pôde súperov a zhodne ukoristilo po tri body. Vyzerá to tak, že napínavé dianie bude pokračovať ešte dlho a to je len na prospech dramatickosti  zápolení.

 Tím OŠFK sa predstavil na ihrisku Pakostova, teda v prostredí, kde sa nevyhráva ľahko. Domáci v tomto ročníku ešte nestratili ani bod, hoci v niektorých dueloch dominovali len tesne. Teraz po prvý raz zakopli. „V predošlých vzájomných súpereniach to bolo vždy náročné. Teraz to nebolo také dramatické a tesné, silové, skôr futbalové,“ poznamenal tréner hostí Ľuboš Belejík. Podľa jeho názoru hostia mali zväčša dianie pod kontrolou, ale museli si neustále dávať pozor na výpady hostiteľov. „Zväčša hrali zatiahnutí na svojej polovici a pokúšali sa o brejky, ktoré sme museli neustále eliminovať. Lenže v defenzíve sme to ustáli a podržal nás aj gólman. Našťastie sme premenili niektoré šance, získali sme do prestávky dvojgólový náskok a tam sme sa upokojili.„ Druhý polčas bol tiež vyrovnaný, hra sa prelievala z jednej strany na druhú a domáci sa snažili o skorigovanie nepriaznivého stavu, lenže favorit im žiadne tutovky neponúkol. „Myslím si, že sme mali viac kontrolovať tempo hry.“ Zaujímavé je,  že ani po vylúčení domáceho hráča sa obraz hry nezmenil a hostia sa nehnali silou-mocou za ďalším gólom. Skôr mysleli na to, aby ich súper nezaskočil nejakým kontaktným zásahom. „Obrana je vždy prvoradá, a to aj vtedy, pokiaľ mužstvo hrá v početnej prevahe.“

V doterajšom priebehu Š. Michaľany nezvládli celkom v pohode niektoré duely a hlavne  daktoré úseky zápasov.  Ešte stále ich mrzí zakopnutie v Raslaviciach, kde zaknihovali dosiaľ jedinú porážku. Paradoxné je, že na zápase neboli obaja tréneri OŠFK. Ľ. Belejík bol odcestovaný, Michal Krajník sa zase vracal z Ameriky a tak mužstvo koučoval Jakub Harčár. „Či naša absencia mala vplyv na prehru?  Dúfam, že nie a chlapci pristúpili k povinnostiam tak ako inokedy. Hoci nevylučujem, že sme možno zverencom v istom zmysle chýbali. Pokiaľ viem, tak sme sa snažili o našu hru, ale dostali sme gól, ktorému sa dalo zabrániť, ako povedal náš brankár.“  Potom hostia inkasovali aj druhý raz, no po zmene strán znížili a dostávali sa čoraz viac k slovu. „Lenže prišiel brejk, penalta proti nám a bolo rozhodnuté. Navyše sme prišli o vylúčeného hráča a už sa to nedalo otočiť,“ riekol Ľ. Belejík, ktorého teší, že defenzíva funguje neraz spoľahlivo, čo je zásluha celého mančaftu. Avšak vždy sa nájdu nejaké okienka na kritiku. „Bránime aj útočíme všetci, len v koncovke nie sme takí úspešní, ako by sme si želali. Keby nám to viac padalo, iste by sme daktoré zápasy zvládali lepšie. Pokiaľ ide o inkasované góly, tak niektoré boli výstavné a neraz sme aj kiksovali, ponúkli šance rivalom ľahkou stratou lopty a podobnými zaváhaniami. Lacným gólom sa teda chceme v budúcnosti vyvarovať.“  Nebyť menších výpadkov, aj zápasy doma s Radvaňou nad Laborcom a v D. Klčove sa mohli skončiť inak, nie remízami. „V Dlhom Klčove aj doma s Radvaňou nad Laborcom  sme mali zopár výborných možností, ale nedali sme góly  a súperi ožil. A to v oboch spomínaných dueloch. V Dlhom Klčove som bol rád, že sa nám podarilo vyrovnať, lebo to bol náročný duel a bolo fajn , že sme neprehrali. Inak, v týchto dueloch súperi dobre bránili a bolo náročné vydolovať aspoň zmierlivé výsledky,“ dodal tréner Š. Michalian. Vie, že dakedy mužstvo vie spustiť kanonádu, inokedy sa musí uspokojiť iba  s jedným zásahom a to treba zlepšiť. „Šancí máme naozaj neúrekom, ale zakončenie tomu nezodpovedá. Keby sme hlavne do prestávky viackrát skórovali, iste by sme mali na konte viac výhier.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: