Hlavné menu

Pokriky treba nabudúce umlčať

Marcel Eperješi|27. sep 2016 o 02:00

D. Leško zobral veľký diel prehry na seba

Futbal je síce kolektívny šport a podstatné je, ako zaberie družina, no veľakrát práve jednotlivci ovplyvnia konečný výsledok.  Buď sú nositeľmi pochvál alebo hanenia zo strany okolia.  Vypuklo sa to ukázalo aj v prvoligovom uplynulom meraní síl medzi Prešovom a Dunajskou stredou, kde sa poriadna porcia smoly nabalila na domáceho Dávida Leška.

Tento borec Tatrana bol strelcom par excellence v minulom – ešte druholigovom ročníku – teda presnejšie v jesennej časti, kým si obliekal pred odchodom do Senice zelenobiely dres.  Padalo mu to tam zo všetkých pozícií, neraz rozveselil prešovských fanúšikov exportnými kúskami. Momentálne si však len stále leští svoje strelky, hoci raz sa už prezentoval vycibrenou kopacou technikou. Tá ho však sklamala práve naposledy, keď zahodil penaltu za bezgólového stavu. Tréner domácich Stanislav Varga to považoval za kľúčový moment merania síl a navyše si neodpustil poznámku, že nebolo treba vymýšľať, dbať na efekt, ale poslať loptu po zemi. Dávid však  svoj pokus namieril vyššie ako mal a lopta sa odrazila od brvna. „Chcel som to dať po pravej ruke brankára a priznávam, trochu som to nadvihol vyššie ako možno bolo treba,“ rozhovoril sa sklamaný krídelník Šarišanov, pričom si neodpustil sebakritiku na svoju adresu: „Nezvládol som rozhodujúce veci a preto sme vysoko prehrali. Beriem zlyhanie na seba.,“ nevyhýbal sa zodpovednosti za výsledok. Bolo to možno až prisilné  hodnotenie svojho výkonu, pretože na ihrisku boli aj ďalší, čo mohli spôsobiť obrat. Je však pravda, že zahodená jedenástka otriasla nováčikom, totálne ho zdecimovala. „Už dávno sa mi niečo také nestalo a verím, že tak skoro sa mi to neprihodí. Nebránim sa však tomu, aby som sa k lopte postavenej na biely bod už v budúcnosti neporúčal.“

Pritom práve D. Leško hýril  od začiatku aktivitou, mal zopár šikovných ťahov, ale nebolo mu súdené presadiť sa. A to ani po zmene strán, lebo vtedy po predošlej šanci Katonu, keď zasiahol na bránkovej čiare hosťujúci bek, sa dostal k lopte, ale vo výbornej príležitosti spálil tutovku. „To bol ďalší moment, ktorý nás pripravil o lepší výsledok. Mohli sme to ešte zdramatizovať, no stal sa pravý opak.“ Nuž, zahodený pokutový kop i tutovka umožnili DAC, aby sa dostal pohodlne k bodom. „Nebyť týchto zlyhaní, mohlo to vyzerať celkom inak.“ Je však pravda aj to, že Tatran doplatil na zaváhania na  konci prvého a začiatku druhého polčasu, keď umožnil súperovi bez problémov dva razy skórovať. Pravda je i taká, že pokiaľ si mužstvo verí, tak ani podobné zaváhania jednotlivcov ho nedokážu zlomiť. Lenže východniari sú veľmi labilní, ich psychika je dosť jemná a každá maličkosť ich rozhodí. „Po zahodenej penalte sa to  nalomilo a zápas sa uberal iným smerom, ako sme chceli. Rozhodne nie pozitívnym.“. Nuž, aj tento duel mal podobný scenár ako niektoré predošlé vystúpenia Prešovčanov. Tí síce mali možnosti na skórovanie, ale boli jaloví a naopak, ich súperi sa tešili. Tentoraz priamy konkurent o nelichotivú priečku tiež s prehľadom ukormidloval svoju jazdu do víťazného prístavu. „Aj  so Senicou sme mali viaceré šťastie a tiež sme vysoko prehrali. Neviem, v čom to je,“ dodal bezradný D. Leško, ktorého tiež zarmútili reakcie publika, hanlivé pokriky, urážky. Každý futbalista na Slovensku je však na to pripravený a vie, že to nie je zriedkavý jav. „Nie je to nič príjemné, vnímali sme to, nespravíme však s tým nič. Musíme len drieť ďalej, aby sme nabudúce publikum potešili."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: