Aktuality

Seminár trénerov mládeže zaujal a mal zaujímavých hostí.

Marián Valko|23. mar 2018 o 00:00

Seminár trénerov mládeže ObFZ Topoľčany zaujal a mal zaujímavých hostí.

V priestoroch učebne ZŠ s MŠ v Preseľanoch sa uskutočnil seminár trénerov ObFZ Topoľčany, ktorí pracujú s mládežníckymi družstvami vo svojich kluboch. Seminára sa zúčastnili tréneri, ktorý majú platné licencie ale i tréneri bez licencie. Spolu 24 trénerov.

Keďže išlo o prvý takýto seminár, ktorý by mal mať v priebehu roka ešte pokračovanie, kde po teoretickej prednáške, by na ďalších stretnutiach došlo k praktickým ukážkam.

Seminár otvoril predseda TMK ObFZ Dušan Martinka, ktorý privítal zaujímavých hostí na tomto seminári a to predsedu TMK ZsFZ Rudolfa Hanáka a koordinátora vzdelávania v rámci ZsFZ Rastislava Vincúra, taktiež predsedu ObFZ Topoľčany Pavla Šípoša , členov VV ObFZ p. Ľuboša Meluša a p. Miroslava Konštiaka a tiež predsedu KMaŠF Martina Čierneho.

Po úvodnom slove D. Martinku sa prihovoril predseda ObFZ Pavol Šípoš, ktorý informoval o víziách KM a ŠF v rámci ObFZ Topoľčany s prácou a štruktúrou mládežníckych súťaži od sezóny 2018/2019, ktorá bude predstavená na aktíve funkcionárov 27.4.2018.

Rodák z nášho okresu Rastislav Vincúr vo svojom príhovore uviedol, že ObFZ Topoľčany urobil dobrú myšlienku a podporuje ju od prvej chvíle a je ústretový tejto prvej lastovičke, ktorá vzniká a bude mať osobný záujem, aby to malo pokračovanie a ešte širší záber. Myslí si, že tréneri z nášho okresu potrebujú byť fundovaní, vzdelaní a pripravení, nakoľko futbal v tejto doline upadá a bolo by dobré to vrátiť do tých pôvodných koľaji ako to bývalo v Topoľčanoch a okolí, kde sa hrával vždy dobrý futbal a vyrastali tu dobrí futbalisti, keby sa na toto nadviazalo.

Potom už dostal slovo Juraj Gombár v súčasnosti tréner mládeže FC Nitra U14, ktorý má 15 rokov praxe v práci s mládežou, či už ako tréner alebo asistent v Zlatých Moravciach, FC Nitra a tiež ako tréner reprezentácii ZsFZ. Vo svojej prednáške sa zameral na štruktúru tréningovej jednotky, jej zásady dôležitosť a nedostatky, štruktúru prípravy mládeže, koučovanie a hodnotenie družstva v zápase.

Predseda TMK Dušan Martinka sa vyjadril, že z 34 družstiev, ktoré máme v ObFZ je rád, že je veľký záujem , čo potvrdil i seminár. Tento prvotný pilotný projekt, zameraný v prvom rade na trénerov, ktorý nemajú licenciu, pretože v okrese je u mládeži mnoho družstiev, ktoré nemajú kvalifikovaných trénerov a chce aby aj ty čo pracujú s mládežou dobrovoľne, získali nejaké základy pri trénovaní s mládežou a aby sa kvalita hráčov nejakým spôsobom pohla. Pretože kvalita hry celkovo upadá a treba začať u mládeži.

Na záver poďakoval riaditeľovi ZŠ a MŠ v Preseľanoch p. Pčelárovi za poskytnuté priestory na účely školenia a celkovej prípravy materiálneho zabezpečenia seminára.

                                                                         ( P. Šípoš )

(Zdroj: obfzto, Autor: obfzto)
(Zdroj: obfzto, Autor: obfzto)
(Zdroj: obfzto, Autor: obfzto)
(Zdroj: obfzto, Autor: obfzto)
(Zdroj: obfzto, Autor: obfzto)
(Zdroj: obfzto, Autor: obfzto)

Súvisiaci obsah